Сакам да ми дадете некој совет за комбинација на облека, која треба да ја носам за промоција на книга во мојот факултет. Бидејќи ќе присуствуваат важни личности, сакам да бидам облечена попристојно, но и да биде нешто интересно и шик. Може вашето мислење и преку слики да го пренесете.
Сум на свадба па ме интерсира дали е срамота да се носат чизми..т.е. не дали е срамота, незнам како да го формулирам прашањето... Комбинацијата која планирам да ја носам некако подобро ми стои со чизми ама имам и чевли (салонки) па сум на два ума....не се работи за блиска свадба... Глупаво е да се носат чизми затоа што се работи за свечена пригода или пак не?
Мене искрено не ми се допаѓа иако па зависи какви чисми се. Братучед ми кога правеше свадба, ноември беше, една жена не така блиска, носеше многу добра комбинација. Зимски фустан, со долги ракави и до колена, црни хулахопки и чизми до колена. Мене ми се допадна, иако многу искоментираа дека не е облечена ко за на свадба.
@kolovoz не. Размислував баш, си правев комбинации во главата како би изгледало и мислам дела чизми посебно високи, сеедно дали се под колена или над, даваат некој кежуал изглед на комбинацијата. Превисоките чизми ја кратат ногата што никако не ми изгледа отмено за фустан. Каков и да е фустанот мислам дека ќе одговара со црни или крем салонки ако немаш други ова ти е сејф бет без да мораш дополнително и безпотребно да се трошиш. Единствено можеби да кажам да е на некој начин океј ептен куси чизмизчки до глужд. Не дека нешто посебно им се притресувам на свадбите и носам балски фустани, ама чизми па макар и во најголема зима не ми се за свадба и секогаш сум ги избегнувала, дури на подреси роденденски забави кога сум носела фустан. Салонка е права ствар, самото име кажува за што е. Секако најголем дел од гостите одат само во ресторан, од кола директива во затворена просторија па нема простор да смрзнеш дека не си во чизми.
Ај ве молам кажете ми со што можи да се искомбинира вакав туника, значи нема ништо на неа, памучна е и сива е мојата ( не можев данајдам таква слика ) Ви благодарам
Cizmi za na svadba?NE nikako bez razlika kakvi i da se cizmite apsolutno za takov svecen cin nikako i so nisto ne bi se vklopile,dovolno e bilo kakva cevla da se stavi i ne e ladno vremeto voopsto znaci ne spored mene krajno nevkisno i nedolicno bi bilo... Na pocetokot na noemvri bev na bliska svadba i imase edna so pantoloni bluza i cizmi samo taja i tolku pagase vo oci na neubav nacin znaci uzas kafanata preubava ambientot site sveceno obleceni taja izgledase kako za na pazar,da ne zborvam za ozboruvanjata na lugeto iako ne treba da ne interesirat no vo toj moment bea na mesto bidejki sve bese tu mac,a da ne zboruvam deka fino lepo si se isfenirala si stavila eden ton sminka sve ne soodvetno,spored mene edno golemo NE...
Ви благодарам на одговорите.. Имам уште време да размислам. @mime87 воопшто не сум тип на девојка која ќе прави пунџа за на свадба или која носи од оние баш свечените фустани. Едноставно неможам да си го сменам карактерот, односно својот стил на облекување само поради некоја свадба. Инаку имам и салонки кои совршено ми одговараат на комбинацијата ама некако јас во таа комбинација повеќе ги пронаоѓам чизмите. Па ме интерсираше вашиот став за тоа. Односно глобалниот став за тоа, чизми на свадба. На крај мислам дека ќе победат салонките, ама не поради мене, туку поради фактот да не бидам ОНАА на свадбата со чизмите Фала ви на сите што одвоивте време и го споделивте своето мислење. Дефинитивно вашите одговори ќе ми влијаат на одлуката.*
Можеш шалче инфинити ако имаш или некое друго ама подебело па така да го замоташ некако, хеланки и чизмички (би стоело добро на мала штикличка). Убаво ви вило шалот и чизмите да ти се во иста боја или пак шалот и чантата. а можеш и капче некое да ставиш
Kolovoz i nemoj da otstapvas od tvojot stil nikoj ne ti go rece toa,i jas sakam ednostavi ubavi raboti punca,fustan balski,svetni ugasni nedaj boze me svakas i jas ne sum toj tip na devojka,za mene sovrsena kombinacija e farmerki kosula i salonki ili niski baletanki cizmicki utn,no ova sekojdnevno normalno,no sepak ima momenti kako toj sto treba nekogas da napravime nekoja otstapka i da izlezime od komfornosta malku a svadbata e svecen cin i normalno deka ne treba da bides ONAA SO CIZMITE ne prilega ednostavno nevkusno e,so salonkite sto i da iskombiniras ke dades doza na elegancija na moderen nacin normalno,sakam da kazam deka treba da ima granici i deka sekoja prilika treba da bide proceneta spored mene...
Јас не гледам на тоа така Коловоз дека ќе бидеш ОНАА со чизмите, немој да потпаѓаш на малограѓански муабети, но лично не би носела, што не значи дека сум во право. Можеби сепак е најдобро да си останеш доследна до крај на себе и да си ги облечеш чизмите. Зашто крај краева чизми се, не е фустан со претерано длабоко диколте или прекус минич па да биде невкусно. Зашто тоа за мене е непристојно, не носење на чизми. Одлучи сама, сепак ти ќе одиш на свадбата не ние Најбитно е ти да се чувствуваш убаво и се разбира- да се забавуваш, другото се е мање битно. П.С некој наназад прашуваше за комбинација за над дебела тексас кошула. Освен убав плетен џемпер, совршено одговара кешуал лесен кардиган или на закопчување или без копчиња, дури и јас би носела дебела марама како ограч смотана околу рацете. Посебно ако е џинс со џинс комбинација ова е совршено за забивање на џинс монотонија. Сако за мене не доаѓа во предвид, но ете вкусови...
Коловоз јас не би ти препорачувала да облечеш чизми, не од причина 'што ќе кажат другите' туку поради што сметам дека ќе ти биде многу жешко.Сите свадби, посебно оние зимските се одржуваат во премногу затоплени простории,а верувам и дека ќе играш ,така да ептен ќе ти биде непријатно и ќе ти се поти ногата, било да е во кратка или висока чизма.Верувај после ќе се туфкаш што не си облекла салонка.Ама како и да е,ти си знаеш во што се чувствуваш најдобро и ако сметаш дека е изводливо па тогаш облечи си чизми.
Добив на подарок брош, филигран пеперутка како овие на сликата: Никогаш не сум носела брош па ме интересира со што да го носам, на што да го закачам и на кој дел од облеката? Ептен ми се допаѓа и сакам нонстоп да го носам, секакви предлози се добредојдени.
@mims-89 мој предлог би било на реверот од сако под него со кошулче или маичка во поделовно издање, како за на работа. Навечер со некоја тиролка или фустанче во стилот на Одри, исто горе странично.
Мимс јас имам ваков палма од Сваровски и вообичаено го носам на сако, на друг дел од облеката не сум го закачувала, па токму поради тоа можеби и ми е жал што ми стои "неискористен", а го платив не баш ефтино.
mims-89 зависи која големина е и каков ти е стилот. Едно време многу носев брошеви,одкако изгубив еден многу драг,некако изгубив желба. Еве некоја идеја
^Маршелинке, да знаев, ќе ти одговорев.. И јас со мака си дојдов на темава.. Прашањето ми е до кога можеме да носиме капут и салонки? Гледам многу комбинации со нив, интересни ми се, ама на снегот ли со салонки? Салонка се носи ли и во зима? Обично носам тоа што ми одговара и кога ми одговара, но сепак, нема ли да претерам ако и пример, во јануари, се оптегнам вака? Баш сакам да чујам (во ситуацијава прочитам) друго мислење.. Тенкјуууу
па ако е за некој посвечен настан се носи, немам видено на ни една свадба на пример некој со чизмички, е сеа ако е за обично излегување можиш и некои позатворени чевли/чизмички