@Summerlover , @LivingGlam yay or nay? Ви верувам на збор. Влечам предрасуди од едно време, кога бела чанта беше исто што и бел мерцедес. Додуша, ова е ecru. Моделот многу ми се допаѓа.
Мене ме интересира што мислите за овој тип палтенца. Овде многу ги носат и ги комбинираат со се и сешто, најчесто со патики, но досега во мк немам видено некој да ги носи освен оние класичните кремови trenchcoat.
Можеби не е најсодветно прашањево за во оваа тема, но не најдов друга слична. Сакам да си купам ташна од Дуки Дасо, околу 2 000 ден. Оние што купиле да ми кажат дали се задоволни, дали се кавалитетни? Сакам да купам ташна која не е само убава на изглед туку и квалитетна да е.
Убави чанти имаат ама не знам колку се цврсти. Под квалитет се подразбира и цврстина на истата ташна. Зависи кој модел конкретно ама според цената сигурно е голема чанта.
Zenski,aj koga go spomnavte duki&daso,imam zemano edna tasna od poodamna i edna prijatelka od ovde saka takva da i poracam,pa ako imate info dali gi ima uste tie ili slicna na taa?
Пред некој ден бев во таа продавница што им е во сити мол. Ваква не видов. Ама може има во другите бидејќи не ретко се случило во една продавница да имаат одреден производ а во друга не.
Јас пред 6години добив на подарок бела во форма на куферче, таа беше цената ја претрупував со книги, некогаш дури и со алишта, ја баталив само ради тоа што ми здосади и уште не е оштетена, мислиш вампир е не ташна
Имам купено црна чанта од таму по таа цена пред 5 години, се уште ја носам и задоволна сум. Ако се уште го имаат истиот квалитет чантите на Дуки Дасо, вреди да се земе.
Жени што е посоодветно за на свадба и крштевка ( кумови сме ) да облечам , фустан или кошула и панталони ? Ќе ми биде мнпгу од помош ( прв пат одам на крштевка , на која јас сум кума )
Зависи каде ќе се одржува венчавката, во кој стил е испланирана да биде и најбитно ти како се чувствуваш. Јас лично би избрала долг фустан, но ствар на вкус е. Ако се двоумиш стави слики, па ќе ти помогнеме да одбереш.
@Baby-bubu @Rebecca_R крштевката и венчавката ќе бидат нормално прво во црква а потоа во Арена ( Тетово ) . Само проблем е што фустанот што го планирам е над колена ( кога го купував бев послаба , сега сум покрупна и ми е пократок ) .. Фала ви сепак . Ќе го сликам па ќе прикачам слики
Јас дефинитивно ги избрала друг фустан. Едно што ќе се чувствуваш непријатно зашто си малку здебелена па фустанчето се крева, друго ќе држиш бебе/ дете кое можеби ќе е немирно па ќе треба да се наведнеш, завртиш и сл. Во некои цркви дури има и прилично строги правила за носење фустани или сукњи над колена. Инаку панталоните доколку се елегантни се океј. Сепак, јас кога би била кума би се облекла поелегантно.
Сепак ќе носам друг фустан , до колена е , малку има подлабоко деколте , ама е доста стегнат во тој дел па нема да имам проблем . Инаку Ребека , панталоните се црни , материјалот е малку како светкав , како свила изгледа ама не е свила ... Не знам дали ме разбра .. Како и да е , фала ви за помошта .
Одговара ли вакви штикли ( само црни ) да носам за дневен ручек во ресторан? Со плава цветна суќна и таква маичка