Ако и тие се сребрени не би требало. Ама ако се од некој друг материјал може да поцрни. Најубаво да си ставаш оригинал. Точно е дека се поскапи но се многу по фино изработени.
Јас имам пандора со неколку привезочиња мегутоа после некој период ми потемне најверојатно од водата бидејки не ја ни вадам воопшто од кога ја добив. Имав и еден привезок во форма на карминче но беше на ченгелче закаченко после некој период приметив дека ми го нема. Исто и бабами ја има добиено како поклон но и се има многу раширено дури и и пага од што и се зголеми. На една роднина исто така после краток период и има потемнето алката ама кога отишла во пандора продавницата и понудиле специјално сретство за чистење на сите производи на пандора кое што било 1000 денари мислам ако не и повише. Тетками си купи привезоче со желка али делот кај грбот одозгора беше како дијамантче после краток период и паднал и нема како да го стави повторно. За вакво привезоче со плавото дијамантче и желката пишав во претходниот пост.
Јас го носам одамна, не мрднало. И се бањам, и спијам, се правам со неа. Па дури и чистам. Зборам со сребрената поназад прикачена. Привезоков сеа на новата го прикачив.
Ми купија пандора белегзија од златара 4000 и нешто .Си има жиг АЛЕ s925,од нованa колекција моментс е.Блеска,сјајот на оригинал и на фејкот е различен.Јас тврдам дека оваа е оригинал ,не се сите златари измамници ,а и доволно знам да разликувам фејк од оригинал . Јас како што знам секоја оригинал сребрена белегзија мора да го има жигот але с925 .
Бев по златари ама нема оригинал приврзоци ,ни едно нема жиг але,сите кинески беа,на мерење . Ги гледам овие од страната на пандора ,ама на некои е означено дека одредениот приврзок одговара само за Пандора ме .Тоа значи дека одговара само со белегзии од колекцијата пандора ме или како ? Мојава белегзија е пандора моментс. хелп женски
Како што читам алката не е купена од Пандора така ли? У Пандора има посебни привезоци за Пандора моментс
Други освен приврзоците моментс не одговараат на алкава ? Не е купена од Пандора,ама не е ни во златара (како што пишав погоре,не сум ги разбрала моиве ) Купена е во продавница за луксузен накит,со сертификати,со жигови со се .Во златарине немаше оригинал пандора.
На Pandora Moments одговараат сите преврзоци освен оние на Pandora Me and Reflextion. Разликата е во тоа што Pandora Me се многу помали а Reflextion се плочкасти. Друго се можеш да купиш.
Дали "розево-златни" прстени брзо се оштетуваат ако се носат секој ден? Пишува дека не смеат да се изложени на вода.
Здраво, дали некоја од вас имала проблем со затворачот на белегзијата? И дали гаранцијата го покрива тој проблем? Ви благодарам