Здраво, сакам да ве прашам дали некоја од вас имала искуство како хостеса. Бидејки ќе бидам хостеса во Охрид, но газдата ми рече ако не внесувам луѓе дека ќе ја изгубам работата. Па ако имате некој совет, како се привлекуваат гости или било што мило би ми било ако ме советувате.
Најбитно е да бидеш љубезна, насмеана и да им обратиш внимание на гостите. Ако си зафатена, а на врата доаѓаат и други гости мораш да им дадеш до знаење дека за кратко ке се погрижиш за нив, никако не смееш да ги игнорираш и да ги оставиш да чекаат. Треба да бидеш комуникативна, прашај како се, како им е денот и сл. Ги седнуваш на маса што мислиш дека најмногу им одговара, прашуваш дали е се во ред, носиш мениа. Имам работено во друга држава и тврдам дека колку си пољубезен спрема гостите, толку подобри пари се прават. Во Македонија додуша не знам дали и колку е така. Зависи пак за каков локал се работи.
Ми треба ваша помош . Дали мислите дека е добра цената 200 денари за 45 минути релакс масажа? Дали е прифатлива ? Дали одговара за сечиј џеб ? Отварам салон за масирање па секој совет е добредојден.
Јaс ќе ти дoјдaм нa мaсaжa Ценaтa е дoбрa, aмa немoј пoсле 2 месецa дa се пoлaкoмиш и дa пoкaчиш. Акo мислиш дa рaбoтиш сo пoскaпa ценa, нaпрaви гo тoa oдмa.
Слободно дојди Не сакам да ја покачам , сакам да сум реална и да биде прифатливо за секој џеб. Јас ќе бидам задоволна ако во денот вадам 1000 до 1400 денари . И немам потреба да ја покачувам
Не сакам така , има многу што масираат за таа цена . Сакам задоволни и насмеани муштерии и што ќе ми се вратат пак . Секој може за 600 денари да масира ,а јас сакам да сум поразлична од другите
Дa бе. Пoсле ќе прoдaвa купoни нa Групер. Кaј мене вo нaселбa имa сигурнo 20 сaлoни зa убaвинa и мaсaжa. Кoнкуренцијa Бубaле. Нa пр. Фризерски сaлoн Сaндрa рaбoти сo цени 100 ден фенирaње. Рaбoти турбo. Теткa ми oтвoри сaлoн, 600 ден фенирaње. Гo зaтвoри зa 2 месеци.
Ок, јасно, ама споредено 45 минути да масираш и тоа да го вреднуваш 200 ден е прееемалку, навистина!!
Знам , но желбата за да успеам е преголема Задоволна ќе бидам да вадам просек 1400 денари Ете и 1000 денари да се . Пак ќе биде успех за мене .
Се согласувам,барем 400 денари,повторно ќе бидеш поразлична од другите Ако нудиш квалитет ќе доаѓаат,во спротивно и за без пари да ги масираш никој нема да стапне. Најважнен е квалитетот ,а потоа пристапна цена,но сепак 200 ден е малку според мене.