Здраво, студентка сум и сум пријавена како редовен студент во Заводот. Е сега ако ме пријават на работа ќе морам да се пријавам за вонреден студент. Ако се пријавам како средношколец само ќе имам ли нешто проблеми со факс?
Требa дa прaтaм нештo oд СК зa ПП, пo aвтoбус. Дaли требa дa чекaм aвтoбус кoј дoaѓa oд ПП (пa ќе пoaѓa нaзaд зa ПП) или ќе ми дoзвoлaт дa влезaм нa перoн и дa прaтaм пo aвтoбус кoј пoaѓa?
Ќе ти дозволат да влезеш на перон со купена перонска карта, ќе кажеш на тие што стојат на врата дека само пратка треба да пратиш и на шоферот ќе му дадеш пари и ќе ти ја однесе до ПП
devojki imam problem telefonot mi e se rasipa izgleda nekoj konektor e otkacen vaka od prilika dali znaete kolku moze da mi zemat za da se naprave dali nekoj znae
Dust, знам каде се полага, имам положено FCE, прашањето ми беше дали знаете каде можам да посетувам подготвителни часови за полагање CPE бидејќи не сум задоволна од сегашното училиште за странски јазици.
некои од вас ќе се чудат или смеат на ова ама јас стварно имам проблем.Комшиката под нас од јуни наваму секој ебан ден не отру со печење пиперки.Жената пече дими цело малоо труе.Димот и смрдеата влегуваат кај мене у стан ни ги усмрдуваат алиштата на тераса не се искача.Ги опоменивме ни викаат сиромашни сме немаме што да јадеме само тоа можеме да си дозволиме (што не е вистина).И сеа ме интересира дали може ова да го пријавиме во полиција пошо нели сеа за се и сешто има казни и опомени.Не сум лигла ама и ние сме луѓе сакаме да искочиме на тераса да не фати воздух не да се зачадиме или секој ден да искачаме со усмрдени алишта.
Не е на самата автобуска, тоа е Џани џани. Аванти е на почетокот од чаршијата од страната на Битпазар.
Ќе се јавиш во Државен санитарен инспекторат да прашаш дали преставка да пишуваш или треба таму да отидеш засписник да направат инспекторите.
Знае ли некој точно која улица е "Огњан Прица" во Скопје? Кога гледам на гугл мепс ме носи кон Црниче, некаде околу зградите кај што се продавнците за мебел, но кога зумирам и барам никаде ја нема таа улица. Поточно го барам "училиштето" за јазици Trening Centar CES, дали знае некој каде точно се наоѓа?