Од Соборна кога одиш према Кузман студентскиот од лева страна е на булеварот. Спроти клуб Епицентар на картава се наоѓа
На messenger од вчера ми го снема кругчето за delivered или seen. Кога го отварам од десната страна стоеше, сега го нема и само ако отворам разговор со некого може да видам дали е стигната или видена пораката. Го рестартирав тел и ја избришав апликацијата ама ништо. Дали е и кај некој друг вака?
Дали за секоја трансакција од Стопанска банка за онлајн купување стигнува смс? Од Али експрес кога нарачувам секогаш ми стигнува, а сега нарачав од македонски сајт не добив смс, но од страната добив мејл дека е регистрирана и пратена порачката.
И кај мене е исто така. Кога нарачувам од Ali Express добивам СМС, кога нарачувам од МКД веб-страни никогаш не добивам СМС.
Каде се вадат докази/уверение за: 1.да има општа здравствена способност за работното место; 2.со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана за вршење на професија, дејност или должност.
1. Не сум сигурна, ама мислам лекарско уверение ти е потребно. А тоа не знам баш каде се вади. 2. Во Основен суд.