За да се пријави одреден оператор во АЕК, може било кој од семејството да пријави, или мора стриктно да биде лицето кое го потпишало договорот со операторот?
http://www.vrabotuvanje.com.mk/news/makedonija/dolgovi_koi_zastaruvaat_po_1_godina Важи ова уште или јок?
@Luciferovog zlo♧ za problemot so ispitot. Dali elektronski on ti vnesuva 5ka t.e. sekoj pat koga te butka dali evidentira da imas dokaz ko ke razgovaras so prodekan na nastava? Prvo ke zakazes razgovor so prodekan. Ili ako ti e nezgodno mozes zalba do arhiva na fakultet nasocena do prodekan za nastava. Profesorov ili bara mito ili nesto drugo stom vaka te gnjavi.
Јас така се жалев од една професорка до продекан за настава ама никој не ми го уважи барањето. После таа ме пушти магично од кога на испит ме праша "Дали сакаш да си полагаш наредни 3 сесии", на што јас и одговорив "Ок, ќе барам да полагам пред комисија" и истиот ден ме пуштии со смешна оценка. Некои се навистина боли глава, а членката може да се обиде со барањето, но прво нека ургира пред комисија да полага.
И комисиски не е така едноставно како што делува. 3ца професори да ги собереш во исто време и мислам се доплаќа. Муабетот е нека проба со жалба/поплака ако се може на полесен начин.Ако не комисиски.
Да, токму така. Само кога ќе им кажеш така некако се двоумат, барем таа неколку фаци смени. Такви се, гледа дека учиш и сака да те мачи. Нека проба.
Vaka izlagav so edno dete i uste sme vo kontakt toj rabotit vo edno kafule i vecerva kajnego vo kafuleto pojdov jas so drugarmi.. neznae deaka toj mi e drugar sedevme jas i toj sami a toj so drugari si zaminav.. viknav taksi i nemav upaljac sama se vrativ negoviot bese namasa da go ema e pustiv rakata i toj si go zede znaejki deka mi treba i mi dade eden drugar upaljac. zosto vakva postapka ?
@Asistentkа @buba4e89 devojki fala vi, resiv vcera od kako razgovarav so sefot, se bilo do asistentkata posto prof go mrzi da doaga da predava i da sproveduva ispiti ona se umisli koj znae koja e, ama vcera sefot na institutot rece sto e prob so devojceto i ovaa odma polozen ti e ispitot polozen se izgubi cela...za ovoj predmet da polagam pred komisija voopsto ne mi odgovara, bidejki prof ne se zamara kako e raskazana lekcijata i gresni raboti da pisuvame toj ne pusta, dodeka pred komisija sigurno nema da kazuvam se i svasta, nikoj ne se zamara kaj nego da uci, site prob gi pravi umislenava asistentka, se nadevam od sledniot semestar ke se angazira poveke.prof i on ke pregleduva testovi a ne asistentka iskreno se cudam kako voopsto go plakaat prof ne se pojavuva na rab, ama toa e, fala vi
И кај мене пред некоја година беше вака. Проф. не се појавува, асистентката ги држи предавањата, она прави тестови, прегледува, проф. само за оценки ставање и потписи. Ако додека беше асистентка беше лоша, кога стана професор милион пати полоша. Секоја сесија помалку од 5 положуваат од над 50 студенти.
Дечки, вчерa нaрaчaв книгa oд Амaзoн. Кoгa јa нaрaчaв, ми пишувaше декa книгaтa се дoстaвувa дo Мaкедoнијa, сегa кoгa oтидoв кaј книгaтa, пишувa декa не се дoстaвувa дo Мaкедoнијa. Oвa случaјнo гo приметив, ништo не ми стигнa. При нaрaчувaњетo истo тaкa ништo не ми кaжa, сè беше вo ред. И сегa? Ќе ми стигне ли?
Дали некој има купувано онлајн од Спорт М или Спорт Вижн? Дали се сигурни и безбедни сајтовите за купување?