Zdravo, imam edno prasanje vo vrska so SKOPSKA karticka za vozenje, jas ne sum od skopje, vo dekemvri zemav nepersonalizirana karticka, ja plativ 150 den, kolku vozenja imam na nea? I dali vo nedela moze da se dopolni kartickata
Има ли некој правник на форумов за консултација? Дали продавачите имаат обврска да ми вратат цел износ при враќање на производ, истиот ден, во оригинално пакување и со фискална? Ме тераат да земам нешто друго за истиот износ.
Види, нивна работа како продавачи секако е да во секој случај ти продадат нешто па затоа и те убедуваат да ти заменат наместо да ти ги вратат парите. Но секако дека твое право а нивна обврска е да на твое барање ти ги вратат парите. Инсистирај на тоа, доколку не сакаш замена.
Јас инсистирав, ама не враќаат. Има ли начин да пријавам негде, незнам колку брзо реагираат службиве.
Не знам... Ајде правнички активирајте се Иначе обрати се кај одговорниот или газдата на продавницата. Вработените не враќат пари, најчесто, од страв од соочување со претпоставениот.
Во неперсонализира автобуска картичка за 150 денари имаш 4 возења и немаш ограничен рок за користење. Можеш да ја надополниш кога сакаш. Неперсонализирана автобуска картичка за 250 денари имаш 10 возења, но мораш да ги искористиш за 15 дена, во спротивно ти проѓаат возењата и оваа картичка можеш да ја надополниш кога сакаш. @smooch неперсонализирана картичка е 250 ден. за 10 возења и треба да ја искористиш за 15 дена, во спротивно ти пропаѓаат.
Ако не си ја користела картичката, има две бесплатни возења. За викенд работи билетарницата кај Транспортен Центар. На официјалната страна на ЈСП има известување дека продажните места имаат работно време од 06.00 до 19.30.
Девојки дали некоја знае каде можам да најдам на нет microsoft office ?Јас барам да спуштам но секаде е со пари?
@didisi грешка си. Неперспонализирана картичка за 250 ден има 10 возења, а трае 15 дена од првата кога ќе ја искористиш. Неперспонализирана картичка за 150 ден има 4 возења и трае неограничено.