Најдов билет во автобус. Да го однесам во билетарница на ЈСП ќе ја вратат на сопственикот или да ја пратам по пошта бидејќи има адреса на неа?
Мое мислење е јсп. Можеби имаат и број од сопственикот па ќе му се јават. Некако посигурна варијанта ми е од поштата тоа.
Ако ми закасни порачка, дали можам да одам дирек во пошта да прашам дали ми стигнала (зошто има шанси поштар да не можи да ја донеси ради тежината), или мора да чекам да ми стигни ливче по пошта за да можам со тоа ливче да ја подигнам?
Можеш да одиш во пошта да прашаш. Јас така еднаш чекав да ми стигне дома порачка, ја немаше долго време и отидов да прашам во пошта беше стигнала порачката.
Јас би одела да си прашам во пошта со оглед на тоа дека може да се случи да ти кажат дека ти оставиле картонче, а го нема
Можеш да одиш, ама да го имаш тракинг бројот на нарачката. Така скоро направив, пред месец дена ми стигна од алиекспрес дека е влезена пратката во МК а уште немав ливче, и кога и го кажав бројот провери и рече дека е стигнато ама се процесира (месец дена...) и следниот ден добив ливче.
Мало филџанче јогурт и турено сол додатно. Гадно е ама помага. Исто и кока кола и што било друго солено.
И јас деновиве имам проблем со притисокот. Многу пиење вода, јадење солено, мене ми помага и јогурт со малку сол, миење со ладна вода лице и зглобови на раце, туширање со млака вода (никако со топла). Кога ти е многу лошо легни да одмориш (не мора да заспиеш), а после мора да се раздвижиш...Трчај, скокај во место за циркулација.
@Yowannty @M.laDy @JollyGirl фала женски ќе се напиам диазепам да заспијам.Имам некоја тупа главоболка а имам сила вака во мене.