Ќе си отидеш кај матичната докторка и ке ја замолиш да провери дали си пријавена здравствено ќе види и ќе ти каже ако не си а веќе некој период ти кажува дека ќе ти даде договор не седи оди си,вакви газди мн познавам несме он да те држи вака без договор може испекција да ве казни. Мене така еден ме залажуваше 7 месеци дека ке ме пријави се дури и ми зема копија од л.карта ,касно ги отворив очите и си заминав. Не го кажувам тука јавно ама ако некој сака да знае ќе му кажам во лп да не отиде да се зафркне. Иди кај газдата и прашај го на каква плата си зар на интервјуто не ти кажа за плата? Отварајте очи луге има мн забегани газди
Има кај зелено пазарче, односно е надвор од пазарот, во една од продавничките кога се оди накај раскрсницата кај Тинексот.
Собите на Ања https://www.booking.com/hotel/mk/ma...c27f492027b&srepoch=1530812368&m_occ=2&srhp=1 А до која цена? Да ти најдам до толку пари..
Во Ања често се по 16 евра што е тука некаде со твојата цена од 1000ден на кеј се, баш во центар.. Ако не ти смета хостел, да делиш соба - comfy hostel и urban hostel Има еден нов - Nordic hostel Пансион Бианко, на Ања се и тие ама се кај католичка, цените околу 14-15е На букинг има едни Apartment Skopje Aerodrom . Мн добро станче е, во зградите на Настел позади Џеваир кулите. До железничка ти е прилично близу за автобусот до аеродром.. цените му се од 15до18 евра а можам да ти дадам број да се исценкаш ако можеш Друго до 1000 не знам баш..
Kazete mi, ima eden Nov lenor omenkuvac kako tvrdi zrna vosok e.Da ne znae nekoj kako se koristi I dali voopsto e omeknuvaci toa?
Ако 42 во инчи се xxl, тогаш 46 4xl. Едит додека уште имам време: Ова за машки пантолони важи, дека маж ми носи 42, па му одговара xxl. И ако не се во инчи имаш по интернет конвертори какви сакаш да си провериш што точно ти треба.
Еве ти страна, само треба да се регистрираш и имаш преглед на се, дали си осигурана, колку стаж имаш. А за договорот треба да си прашаш,да си имаш црно на бело се. Мене ме осигураа од прв ден,а договорот ми стигна 2 недели отпосле. Испаднала збунка во правната служба. Повели https://e-rabota.avrm.gov.mk/
Ми помогна и мене со ова за стаж ама никако неможам да се регистрирам секаков пасворд пишав не прифака како што е по упаството. Ми треба за стаж зашто на раб во сметководство мис е прават паметни
Дали го штиклираш полето кај што прашува дали се согласуваш со условите? И пасвордот треба да ти е со една голема буква, бројка и знак. Пример Фемина1@ Пробај сега
Тоа е за веќе постоечки корисник Јас сега се регистрирам и кога одам кај регистрација има да штиклираш физичко или правно лице
Одбери Физичко лице, внесуваш податоци, па потврда на маил адресата, и треба да сака. Ти стигна маил?