Ако мислиш на оние контејнери за оставање на облека поставени од Црвен Крст мислам дека има во близина на Фондот за здравство, ама не сум сигурен дали уште се поставени таму. Се надевам дека некој друг е повеќе запознаен од мене па ќе ти одговори.
На Црвен Крст има на повеќе локации. Имаш баш пред нивното седиште, пред Даре Џамбаз (ова во Центар), после салата Јане Сандански (Аеродром) пред Вили и таму има, за други сега не можам да се сетам, ама ако вртиш со кола, нема да утнеш ги има на доста места.
Да има али подобро да не ја остава таму облеката. Има на црвен крст бутк копче мислам дека тие прифакат облека или подобро нека најде смејство на кои им треба него ли во тие пунктови Бидејки ромите мн лошо ги користат влагат внатре ги вадат сите алишта на сред тротоар гледат што е убаво зимат др така го остават да кисне и да се прлја по улициве.
Извини не сум запознаен со тоа немав лоша намера само сакав да му помогнам. Во секој случај твојата информација може да биде од голема корист за многу други. Ти благодарам и имај пријатен и убав ден.
Уживај само сакам да кажам дека тоа е што е направено за добро се злоупотребува и ств е многу жално што така се прави кога на некој му е потребна таа облека. Мислам дека имаше за ова на црвен крст од луге на фб пишуваа да не се остава облека имаше и слики како е расфрлано и секој ден поминувам од таму и ств лошо изгледа. Има гурпа на фб не фрлај донирај мислам дека беше не сум сиг таму има луге на кои ств им е потребна облеката се надевам дека ќе се најде и ке се помогне. Може некој ке рече грешам за ова и ке се нафрли на мене али таа е вистинската слика и сакам да им кажам на сите да внимават за вакви работи Имај и ти убав ден
Еднократна промена можеш да направиш ако се јавиш на бесплатниот број кај нив во центарот. А онака мораш да одиш во банката и таму пополнуваш на која сума сакаш.
Не закажував. Нешто повеќе од 1600, плативме дирекно таму со картичка. За бебе фотокопија од извод, барање. Од вас оригинал личните карти и толку. Првата сабота во месецот работат и немаат гужви. Јас тогаш го носев. Веднаш завршивме.
Продавница на Мат Стар имаше во Центар спроти Зелен пазар до продавницата на Вицко, но не знам дали се уште работи. Ако си во можност, провери.
Само првата. Ни рекоа за 10тина дена, макс 2 недели. Ако ви е за 3 недели сликај ја деновиве, таман ќе излезе.
еве за донирање облека http://ckrm.org.mk/category/kopche/ неможам да ја најдам таа објавата за ромите ама во друга посебна тема може да се разговара
пиши на нет трудова испекција скопје ќе ти се појави кон.бр јави се како анонимна и објасни ја цела ситуација