Карши главниот влез на Државна има една продавница за работни облеки и униформи, а за наочари не знам, можеби има и тоа.
Imam edno prasanje,znaci vaka imam krediti/uslov za vtora godina,uplativ za da see zapisam,no izleze problem parite nee mi stigna I denes fati Nedela,zmaci utre ke gi imam,no rokot ke bidi istecen znaci do vecerva ee,velat deka ke bil prodolzen,no jas see prasuvam sto dokolku nee see prodolzi sto ke pravam,pak li prva ke sum,zgora na toa I pari imam uplateno,see jadam od sinoka,sto ke Im kazam na moive.
А зошто не ги доплатиш од некоја другарка ако станува збор за мала сума? Ако има некој да ти даде картичка а ти нему кеш?
7000 see vo prasanje,veke uplateni vo banka,a I nema nikoj so karticka,neznam ete,tolku od mojava sreka.
No ne ke mozam da zapisam tret semestar,za toa e do vecerva rokot,a moite pari see vise uplateni,a ne stignati,I znaci nema da mozam vtora.
Не најдов посоодветна тема за моево прашање па ќе пишам овде ако некој може да ми помогне. Си купив црни фармерки, но тек кога дојдов дома приметив дека имаат многу чуден мирис, како самиот матетијал да мириса. Ми се има случено ова уште еднаш, и ги перев и омекнувач ставав и на нет читав во сода да стојат, па во оцет ама ништо не помогна. Не знам дали се случило ова на некого, но стврно имав мерак за фармеркиве, криво ми е да ги фрлам.
Со што да се масирам за истегнат мускул на грб. Се напив налгесин с ама ми треба нешто дополнително. Не можам да се истегнам од болка
Сум го имала проблемов, после неколку перења поминува мирисот... Не мирисаа прејако моиве па ги носев и така после 3-4 перења постепено престанаа да мирисаат.
Нова вработена сум и денес ми кажаа дека треба да одам на санитарен преглед. Што опфаќа? Каде треба да одам и што од документи да понесам со себе? Како изгледа сето тоа? Ако некој бил, споделете искуство ако можете
Независно што ќе работиш, санитарните прегледи се исти за сите. Си носиш примерок од фецес(измет) а таму ти зимаат примери за бактериолошки испитувања од нокти, грло и нос. А ти треба само санитарна книшка. Обично санитарните испитувања ги плаќа фирмата
Nema da go prodolzat,zal mi e Sega samo za frlenite pari,trudot,I makata na tatko mi sto raboti kao crnec.
Ќе можеш да запишеш не се потресувај толку. Секоја година е така. Дури и да не продолжат, оди до факултет кажи им каква е ситуацијата и ќе средиш работа