@lawyermm На официјалната страна имам гледано од 18-25 долари, (ептен некој намален 7-10 долари), а толку се и кај нас, 1000- 1300 денари
Онлајн на bgtoll.bg или после Бугарска граница има посебна куќарка од лева страна. Цените се исти како што и беа. Внимавај на автошат, ти ја снимаат регистрацијата со камери од далеку и доколку немаш платено ќе те казнат. Друга работа, пази на брзината, посебно на второто село после Ќустендил. На Б се викаше селото, има голема камера која слика и казнува. Јас се изгорев на таква иста камера но во Софија. Осигурување обично не бараат, но имај си за секој случај. Друго од документи, зелен картон ќе ти треба и меѓународна обавезно. А ако не е твое возилото, извади си полномошно. Мене за колата на моите не ми бараа полномошно. Ако идеш за викенд, извади си викенд вињетка. Важи до недела до 12 на полноќ, а почнува во петок во 12. Друго ако ти треба во врска со Бугарија, прашај.
20 -25 евра. Јас ги користам, ама исклучиво од фри-шоп купени. Еднашка од парфимерија купив и не беше тоа-тоа.
Фала ептен на инфо. Уште да ми кажеш каде во Софија и/или на граница е најисплатливо да сменам евра во лева.
Во Софиа најсигурно ти е низ банките. Имаш на секое ќоше. Инаку во врска со осгурувањето мм често оди натаму и никогаш не бараат . Се до скоро кога му беа направиле проблем , уствари они си барале пари. Типично бугарски. Инаку нема дневна винетка за коли.
Во Парасајз центар. 1.95 е курсот таму и најдобар е. Во Ќустендил е 1.93 во менувачниците, а во Софија на Витошка пешачката улица немој ни да помислиш да менуваш. Ќе те одерат. Дури и по 1.63 ги менуваат.
А, да си земам јас левови од кај нас? Има низ банките и менувачниците? Во една во ГТЦ со сигурност знам дека има, ама таму не влагам од X причини.
Јас сега трошам Love addict, а мислам дека Pine seduction е некако нај -ведар како за лето. Сепак зависи од човек. Од мојов не сум баш од мирисот задоволна, јас го купив зашто го мириснав на колешка, ама на мене сосема поинаку ,,звучи,, Од каде ги набавуваш ?
Во Парадајз и денари во левови менуваат. А ако не ти се застанува во Парадајз, тогаш влези во банка во Ќустендил. По 1.95 менуваат во банката на ќошот пред жолтата зграда (Била маркет) и пред паркингот.
Не. Нема потреба од кај нас да земаш. Има и во таа во рамстор ама не е поволен курсот. Во секој трговски имаш менувачници и имаат сосема коректен курс. Ние во Благоевград ги менуваме по 1.96 ама во Софија најчесто 1.95 Со брзината никогаш не сме имале проблем. И двајцата сме љубители на брза вожња и во овие 2 и нешто години и премногу одења до бг никогаш не сме платиле казна а мојов вози по 170 на автопат накај Софија и секако повеќе од дозволеното на останатите улици.. Ако сакаат да ќарат пари ќе најдат како..бугарите се ептен зинати за пари. И 30 на саат ако возиш ќе ти бараат пари за нешто, ако налеташ на такви
Нас ни земаа така пари... Оттогаш носам осиг. оти со нив нема разбирачка тој се запна задолжително е и оди па разбери се. На крај си побара пари Откако памтам Бугарите се такви
Јас го добив Mango Tempation и е таков летен , ич не го сакам , ме асоцира на оние Bon Bons на малициа миривчињата детски ама јас лично не ги сакам овие ароми , др може ќе му прија баш е летен .
Дали се вработени твоите родители и каде? Колку им се приходите? За Work and Тravel ретко даваат одобрување ако твоите родители не се вработени. И обично кога ќе прават селекција најчесто даваат на тие со посигурни примања, како администрација на пример. Лани не правеа проблем и сите речиси поминаа во амбасада. Ама годинава не се знае. Ако веќе ти одобриле виза, имаше една финансиска институција која даваше баш такви кредити. Но одамна ја гледав и ќе треба малку да се помачиш и да ја најдеш. Отвори гоогле како што велат и разгледај
Како не ви се лепат мафините кога ги правите? Купив калап за мафини, го намачкав со путер и ставив смеса по трети пат ми се залепи и внатре живи, ај Ве молам дајте некој рецепт за солени мафини кои испаѓаат и не се лепат, секој пат ми се лепат не знам више до што е