Авокадо има секаде, Кит-Го, Кам, подобро снабдени маркети, пиљарници. Не знам која е потребата да се потенцира градот. Прошетај и побарај.
Кумова тајфа колку луѓе може да бидеме или се е ствар на договор со младоженците? Има врска парен/непарен број со се кумовите - они се тројца (маж, жена и детенце)?
Сакам да вдомам кученце, по можност самојед. Каде можам да најдам? Знаете ли некој што подарува/продава?
@FallenAngell ако е за тоа куче, не би сакала толку старо. Ако има нешто мали кученца од неа, или ако може да ја прашаш дали има информација од каде можам да земам помладо. @Ма.нев не барам стрикно на подарок, ќе го купам, битно само да најдам некој што продава. Можеби има некој што нема услови да го чува, па сака да го подари, сепак да прашам.
Здраво сакам да прашам дали некој има искуство со мобилниот оператор Телекабел и да ми каже дали е задоволен од услугите,мрежата,интернетот?
На блиска свадба сум сакам вакво нешто да носам на косата, дане е невестинско ова? И каде можам да најдам низ Скопје вакви шноли?
Побарај на страниве за љубители на животни. Минатата недела мислам имаше напуштено бебе самојед во Тетово, .Имаат група бездомни животни.
Ствар на договор . Сум била на свадба каде кумовите донесоа 15 души како кумова тајфа ( млад брачен пар си ги донесоа родителите , брат/ сестра и на кумот и на кумата ,и по некој другар нивен кој не бил воопшто планиран да биде повикан на свадбата ). Не беше вкусно баш . Одвај најдоа маса каде да ги седнат . Мислам дека не е во ред без да се договориш со младенците сам да си одлучуваш за кумова тајфа . А ова со парен /непарен ... Од старо време е останато да биде непарен број
А непарен со се кумовите или само кумовата тајфа да е непарен? Фала Машала 15души И мене ќе ме удри дамла некој ако вака ми рече ама од срам нема да речам не може многу сте Треба баш осет да се има за вакви работи