Абе сè убаво, ама не секој може толку да си дозволи да даде. Сите знаеме каква е финанската состојба на народот во државава. Кои невработени, кои со мали плати едвај сврзуваат крај со крај.
Што да купам на трудница подарок, а да не е нешто скапо? Незнам какво ќе биде бебето, она до крајот на месецот ќе се породи а јас бидејќи до петок работам и нема да се видиме понатаму сакам нешто да и остане во спомен. Сакав да купам ваучери за трудници има овде(масажа, педикир) ама скапо ми е,не ми е блиска личност. Се мислев ако не најдам соодветен подарок да и земам цвеќе, ама сакав да бидам пооригинална.
Купи Радосница за бебето. Во Просветно дело има една жолта неутрална,па какво и да се роди бебето ќе одговара. 650 ден е ,многу е интересна. Ако сакаш за мајката нешто ,можеш прслуче за доење,или спавача што се откопчува горе,прикладна за доење
-- Кога е веќе работата дека е тенка со финансиите... немора да се нафаќа да биде старосватица нели.... Сепак тука има и други давачки ... што торти,,црква ,,, итн итн ,,, И старосватица е практично како втора кума... всушност второроденото дете таа го крсти и така .. ---
Аааа така ли треба да ги бираме старосватиците, која е со подлабок џеб таа да ја каниме за старосватица? Јас за старосватица би ја канела најблиската другарка, која знам дека ќе биде секогаш тука за мене и која не ми мисли лошо. Без разлика колку има финансии. Не би замерила ако дојде со скромен подарок како обичен гостин. Ако треба дополнителните трошоци сама би си ги платила. Затоа што знам колку е тежок животот и не можеш секого да го оптоваруваш дополнително финансиски. Што ќе ми е да ми биде старосватица некоја подалечна, само од корист ли, да ќарам поголем поклон ли?
Каде можам да најдам во близина на Лептокарија, Карпош 3 нешто како фото студио за да му дам слика и да ми направат мали сликички?
--------------- Не се разбравме ... јас потполно се сложувам, со ова што го кажа ти..... но за жал тие големи церемонии што се приготвуваат не ми се допаѓаат,,каде што секој гледа кој што донел,носел итн итн...И врз основа на тоа јас одговорив на прашањето... и така
Потполно се согласувам. И јас сум била старосватица и тој период останав без работа, па се потрудив најдобро што можам.
---------- Не сум била до сега старосватица... тоа го имам слушнато од блиски луѓе кои се биле,,,, е сега се надевам не сум нешто погрешно разбрала ...
Дали има некоја девојка која ги ставила студиите во мирување па потоа продолжила пак? Ве молам пишете ми порака потребни ми се некои информации.
Прашај си колкави се шансите таму директно, пред да уплатиш. Ако не, уплати си процедура по брза постапка.