Предложете ми некој оператор кој нуди неограничен интернет, а да не е на договор на две години т.е. да можам да го исклучам кога сакам
Валидна лична карта, пополнуваш формулар и за една недела ќе ти се изработи картичката, ќе треба да си ја подигнеш од кеј кај вардар ако си од Скопје.
Некоја девојка која живее/ла или престојува/ла во Холандија ако може да ми пише лп. Ми треба малку помош и некои препораки, благодарам.
Колку е преслатко Ми даде идеја за бебчето на другар ми да му купам . . . . . Иначе дечки што му се случува на инстаграмот?Не можам локација да ставам ни на story ни кога прикачувам фотографија... М? Решение некое има?
@Dust или некој друг да ми каже како стојат работите за царинирање стока. Треба да испратам за мк велосипед со вредност од 375€, дали ќе ми ја царинат или ќе ја поминат без царина бидејќи вредноста е под 500€ ?
Ако го носиш ти до 350 евра вредност, не 500.. Од физичко на физичко лице ослободена си до 45 евра вредност.. Најубаво е ако можеш да пратиш по тие комбињата па да кажат дека е за лична употреба, нема да платиш ништо.. Ма да не знам дали би се нафатиле од таму да донесат за мк..
Тоа и го направив, мислев прво брат ми да ја носи, ама од една агенција рекоа 50€ за велосипедот и плус царина, се јавив во др агенција ама само за велосипедот и ми рекоа 50€ до мк, кај нив во биро да ја земат. И така ми се исплати и потоа му резервирав билет и на брат ми, после граница тој ќе си ја земе.