Mене обичниот од Тинекс не ми е нешто нај нај. Од вкусовите со тиква и со шитаке-печурки многу се повкусни.
Дечки имам ваква тетоважа, помала е само би сакала да ја избришам, знае некој како одат цените отприлика?
Според мене размисли уште еднаш дали сакаш да ја вадиш бидејќи процесот е болен многу, ти ја горат кожата со ласер. Еден третман не знам колку трае и за цена да не те излажам али мислам дека е прилично скапо. Јави се најубаво во Др.Анчевски и прашај си https://ancevski.mk/lasersko-otstranuvane-na-tetovazhi/ Еве и овде имаат нешто објаснето
Проверувам преку интернет-банка на Комерцијална колку имам на сметка и ми покажува една сума во Моментална состојба (пр. 40 000) а во расположливи средства (пр. 36 000), 4000 помалку. Зошто вака, знае некој? Се работи за обична трансакциска сметка.
Дали некој ,,печати,, фотографии за торти? Дали има слаткарница која изработува торта со ,,лична ,,фотографија?
Неможе да се купува од таа сметка, не е платежна картица, обична само за банкомат е, а јас не пазарувам преку интернет никогаш. Затоа ми е чудно.
Некој ако знае колку кошта да се промени личен податок на основач/управител на фирма во централен регистар?
Пред 5 години, промена на фирма од дооел во доо, промена на оснивач на фирма и промена на управител на фирма, заедно со нотарски и адвокатски трошоци нас не чинеше 300е.
зависи кој податок , доколку е адреса , презиме , основна сметка, со тоа се повлекува промена на комплетна документација мене со адвокатски трошок ( адвокатот го тераше цело трчкање ) 6000 ден за цела документација , ако идеш сама во централен регистар и да ја направиш лично промената како управител имаш минимална такса од 500 до 2000 ден зависи што менуваш..... ако имаш време секако сама повеќе се исплати
Би требало да пишува некакво образложение во е-банката за разликата во делот трансакции. Обично се резервирани или непрокнижени, кога вадиш од банкомат или плаќаш со дебитна/кредитна картичка така излегува.
Сигурно е тоа. Вчера извадив од банкомат таа сума што ја покажува како разлика, ама дека сабота сигурно не е обработено. Фала што ме потсети дека е тоа, сосема имав изумено.