Кај железничка позади виталија, ако и така не знаеш пиши на гоогле kargo skopje ти дава насока, лесно се наоѓа
Ако мислиш на Карго експрес, карши Саем му доаѓа. Од Железничка ако одиш накај Континентал по мостот, го поминуваш Вардар уствари, и вртиш десно и пак десно.
Колешке (претпоставувам сте правник) побарајте на следно рочиште од судот да дозволи специјална достава, инаку, постои можност да се одолговлечи уште неколку рочишта, а тоа е минимум пола година. Не можам да ви пишам порака, не ми дава таква опција, ако ве интересира подетално за специјална достава пишете ми во порака, во ЗПП не барајте нема ништо за спец. достава.
Ме интересира дали лектирата Цар Едип-Софокле е иста само со различен наслов Ојдип Тиранин? *Јас колку што прогуглав мислам дека е иста,некој што знае,ако може да ми одговори.Фала однапред.☺
Бактерија не може да преживее без храна а вирус може не повеќе од 24 часа туку повеќе од 100 години ,зависи се од типот на вирусот и околностите , вирусната честичка кога е надвор од организмот се наоѓа на граница помеѓу живо и неживо. Кога ќе дојде во допир со жив организам односно организам домаќин паразитира во него односно врши репликација и ги убива клетките на домаќинот.
Ама не сите вируси нели? Хив на пример како што знам не е активен надвор од организам, така да и не можеш од јавно веце да го фатиш макар и да бил некој заразен. На морбили во воздух опстојува околу 2-3 саати А коронава исто не опстојува повеќе од 24 саати надвор од тело, така да и да бил на објект после 24 саати не може да зарази никој. Можда грешам, не знам.
Сакам да прашам Јас имам возило, автомобил во моја сопственост.. Ама некогаш му дозволувам на партнерот со кој не сме во брак да ја вози.. Прашањето ми е дали треба да му дадам полномошно или може за низ град да ја вози и без?
Тогаш зошто Хрватска стопираше разнесување на 250.000 пратки од Кина? Знаат нешто што ние не знаеме или чисто поради превенција?