За да имаш здравствено осигурување во ФЗО треба да доставиш копија од извод на родени, копија од лична карта и здравствена книшка. Таму ќе пополниш образец и за неколку часа ќе имаш здравствено осигурување.
Карши мекиците на стража...во зградата имаше еден дуќан ко гифт шоп ама повеќе на фенг шуи и будистички ствари имаше ... Е, дали уште постои знае некој?
Slobodno mozes da meles biskviti i lesnici i bademi i se sto ti tekne osven mraz.. Ama kolku sitno ke gi someles e drugo prasanje. Nema da skrsis nisto, sum melela vo vakvi blenderi i nisto ne se slucuva osven sto moze da ne ti se izmelat ubavo
Zdravo ve molam nekoj da odgovara dali e mosno ot apcijnata siofor da me boli seludnikot da nemam spiejne sekoja vecer i srceto osekam kemi izlezemnoguu cuka 2 dena otkako gi piam odg ve molam ???
Da biidejki insulinot mi bese pokacen 38.2 i midadoa ovie apcijna ama ot kako gi piam sekoja vecer imam maka
Мора да побараш замена. Не знам сега дали од 500мг или 1000мг пиеш, ама подобро е да им кажеш да ти дадат друг лек.
850 мг gi piam No mora otre ke mora da se javam.kaj mojata doktorka da j kasam mosno da mi dade zamena kasi mi te molam dalu sum za ovie apcijna sto mie 38.2 insulinot ?