Bidejki ovde e poaktivna tema da prasam ovde.Koga ke treba da se zapisam sega 2 godina na faks, dali pak se plake isto kako koga se zapisuvas za 1 godina tamu ima okolu 11 uplatnici ta za labaratoriski materijal, sport.... ili samo participacija?
Нема да се 11. Мислам сега ќе е исто како што плаќавме за втор семестар. И цело време така ќе си плаќаме
Ве молам ми треба помош.Ме интересира колку време трае целата процедура со пасошите(никогаш не сум правела пасош) , ситуацијата е следна ноември прам 18... немам лична карта и пасош, но треба да заминам фебруари , кога би било најпаметно да започнам со подготовка со аплицирање и т.н?
Редовна постапка околу десетина дена, чини нешто помалку од 2000 ден. Можеш да си закажеш термин така што ќе си испланираш кога точно сакаш да го имаш. Можеш да резервираш онлајн на сајтот на МВР.
Здраво, ми треба некоја онлајн продавница за играчки која има опција плаќање преку PayPal и вршат достава до дома. Се работи за поклон изненадување а не сме во можност на друг начин да платиме.
Кога ќе наполниш 18, ќе одиш да се сликаш прво за лична карта. Можеш следнот ден по роденденот да одиш да се сликаш (дури паметно би било од сега да си закажеш за сликање). Кога ќе ја имаш личната карта ќе закажиш за пасош. Обично за еден документ ти требаат 10 работни дена за да го добиеш, па аналогно за еден месец отприлика од првото сликање ќе ги имаш и личната карта и пасошот. По закон, за вадење пасош МОРАШ да имаш лична карта прво.
Дали бремените жени се ослободени од работа поради коронава и ако е да дали фирмата или државата им дава плата?
Луѓе барав како луда не можам да најдам ми излегува нешто А1 дополни кредит. Како да си ја проверам моменталната состојба на кредит? Извинете за оф топик