Znaci Novina tie prvata faza na osvetluvanje odnosno prva polovina odnosno pomegu mlada i prva cetvrtina, (na slikata e vtorata mesecina) mesecevo meni imash vo Pravoslavnoto kalendarce ona maloto Sho znaci deka Novina tie za dva-tri dena
оф сега излегоа повеќе фази... јас мислев прва четвртина е новина по некоја логика. А на слјката не можам да се ориентирам. Таму каде што е пола-пола?
Gore se zbuniv ti pisav deka e za dva tri dena kade sto e ko srp, ni mlada ni cetvrtina, vo takva polozba e samo tr-cetiri dena, znaci prva faza na osvetluvanje, vednash posle mlada mesecina pred prva cetvrtina, se nadevam deka ubavo objasniv , na prvata slika kaj fazite mesecinata pod broj. 2 e Novina, sto e kako srp (Prva polovina)
Дали некој ги има учебниците по хемија и биологија за средно гимназиско образование во pdf? Нели порано ги имаше на е-учебници, но пред некоја година ги тргнаа.
Дечки да ве прашам,од што може да мириса/смрди климата,дали и треба сервис. Чистена е и филтри и се и пак лошо мириса. Ја имам 2 ипол год.
Не се разбирам ич, ама колку што ми е во сеќавање дома идеше мајстор и ги чистеше цревата и надворешниот дел за да не шири непријатна миризба. Се води како редовен сервис.
Нема промена, зависи со кој превозник се возиш. Околу 750 се движи некаде регуларната, а студентска е 530.
Кај мене кога мирисаше гадно, како на смрдливи чорапи, испадна дека нема фреон. Откако и ставија, супер си функционира. Јас веќе 6 години негде ја имам, никој не ги чистел цревата, првата година дојдоа само ради гаранцијата и толку.
Феминки здраво,сакам да прашам дали може некој да ми препорача студио за фотографирање каде што може да ми направат слики уметнички професионални во нивен простор некаде?