Во ветеринарна амбуланта. Треба да има микрочип и примени вакцини, а пасошот не е ништо друго туку обично картонче и се пополнува за 5 мин.
Ако не ти се брза, можеш да погледнеш на страната на Ариза, прават по порачка со дезен каков сакаш, памучни, јас за син ми земав задоволна сум, мислам дека 150 ден. е една, побарај ги на фб, штом си во Ск може ќе можеш побрзо да си ги земеш, јас ги чекав околу 5, 6 дена дека по карго, а имаш и во Зегин со филтер и од таа сум задоволна околу 500 ден. има плус за менење.
ИТНА препорака за солидно кафанче/ланч бар во Неготино/Демир Капија, само да не е Попова Кула или Стоби....? Да одмориш, кснеш, по пат....
Дали знае некој како се вика цвеќарата (или е gift shop, не аум сигурна, розево е од надвор) во Кисела вода, карши Адора во редот на Телекабел, Шехерезада и поштата?
Дали некој бил во Маврово летово? Јас никогаш не сум била, па ме интересира како е. Какви местенца има? Како е со ситуацијава? Битна ми е природата!
Можам ли да извадам српски пасош на основ на извод од матична книга на родени од дедо ми? Татко ми нема, би поднеле барање и двајцата.