Дали има опција на iphone нотификациите да ти стасуваат на lock screen без да го пишува името и содржината на пораката ( од сите апликации како фб, инст, вибер...). Мислам дека порано го имав подесено на екран да ми стигнува нотификациј во стилот “you have 1 new viber message” ама сега не можам да најдам... Help, се надевам ме сфативте
Мислам дека тоа се подесува за секоја апликација посебно, еве пример за fb messenger мислам дека е ова.... доколку е исклучено, би ти стигале така - “you have one message”. **инаку опцијава е во самата апликација, горе лево кога ќе кликниш на сликата твоја. За вибер и инстаграм претпоставувам е исто или слично, бидејќи ги немам апликациите.
Да, но содржината на пораката е скриена, а името на тој што ја пратил пораката се уште стои. И во settings на телефонот селектирано е show previews- never и повторно истото.
Одлични се планерите на Три, јас го имам синиот и е сосема ок за мои потреби. Најдобар дефинитивно ПланУМ Про, црниот. Тој ми е следен за купување
Дали алармот за пожар во зграда (треба да) е поврзан со некоја Пожарна служба? Пример, кога ќе се уклучи аларм за пожар во некоја зграда дали они добиваат известување за тоа? Синоќа некои дегени во зграда од заебанција го уклучија алармот во 3 сабајле и пиштеше едно 30-40 минути, и ме зачуди што пожарна не дојде воопшто (ете дури и да нема пожар ќе видат и после полиција да го провери и казни тој што го уклучил лажно алармот). Па ме стави на мисла за не дај Боже ако стварно се деси нешто такво..
@coral.jewelrymk на инста, имаат достава низ цела мк 1500 денари е име, јас си нарачав презадоволна сум
Битола: Дечки до кога е ова фестивалчево на староградска музика во чаршијата кај чантите шо се одржва?