Зависи од колата, колку ти троши и што користиш, дали бензин, дали дизен, дали плин. Индивидуално е за секоја кола
Порачав од нама.мк. Бидејки не ми одговараа димензиите ми рекоа да ја вратам пратката по карго а тие по подигнувањето враќаат пари на трансакциска сметка? Има некој искуство со враќањето на пари?
Го познавам човекот, сега во сезона на одмори позициониран е Охрид, во стариот дел. Веројатно наскоро ќе се врати Скопје, пак таму каде што опиша.
Во приватна квота се паѓа доколку еден предмет запишуваш по трет пат. Дали некој може да ми го објасни ова подетално?
Eden predmet ako go prezapisuvas 3 pat pagjas vo privatna kvota i plakjas posle vo privatna kvota duplo
Пример прва година си и предметот го запишуваш прв пат во зимски семестар, имаш право во рок од три сесии: јануарска, јунска и августовско-септемвриска да го положиш. Во спротивно во втора година во зимскиот семестар ќе треба да го презапишеш по втор пат. И тогаш имаш право во рок од три сесии да го положиш. Ако не го положиш, тогаш во трета година кога го запишуваш по трет пат истиот испит паѓаш во приватна квота. И тогаш во третата година наместо 200€ ќе треба годишно да плаќаш 400€. Исто ти е и за испити запишани во летен семестар. Имаш право на три сесии: јунска, августовско-септемвриска и јануарска пред да презапишеш испит.
Каде може да најдам подарок за вљубеничка во месечината? Има ли некаде лампа месечина... Или, што се купиле вие на другарки што ја сакаат месечината? (извинете ако е офтопик)
некој дали има оставено телефон ви ледиком и со негова доплата да земе друг телфон а тој колку ќе го признаат толку се работе за ајфон седум со доплата и да се земе ајфон 11 осевн ледиком дали ќе може да се земе како во телеком или не