Пиши го телефонскиот број, внеси го кодот, па после во сетингс ќе одиш и ќе го избришеш.. Јас така направив..
Може информација околу сертификатите? Скенираат по моловите? Јас не сум во Македонија вакцинирана така да нема да го чита секако. Прашувам ако покажам исто од надвор сертификат, за мајка ми, таа не е вакцинирана. Прочитав некаде проаѓаат со лажни. Лична карта редар нема право да бара.
На редарот мора да му покажеш нешто, зашто ги снимаат и мора да се оправдаат дека потражиле. А иначе не го гајле него дали е твој или не сертификатот. Едино може да шета инспекција по молот и да ти го скенираат и така да те казнат. Они имаат право да ти потражат лична карта.
Дали во скопје има независни книжарници? Или во стилот на indie книжарници, претходно користени книги, кафич книжарница? Но да не е литература, матица и слични издавачки куќи.
Шо е тоа парен семестар? И зависи на кој факултет си, кај мене не се плаќа ништо.Најубаво види си на страната на факсот
Нема врска тоа со парен и непарен семестар туку гледаш колку кредити ти носи предметот и гледаш колку е цената за еден кредит, после множиш. На пр. предметот ти е 10 кредити,а еден кредит е 100 ден тогаш ти за тој предмет од 10 кредити за да го презапишеш ќе платиш 1000 ден. Се тоа зависи од факултетот, еве кај некои факултети било и бесплатно.
Ако отидам во мојот оператор, може да ми кажат чив е бројот?Или треба во неговиот? И дали би ми кажале? Знам со скриен ако ти ѕвони може да ти кажат
Мене никој не ми побарал сертификат до сега, ни во кафич, ни во мол, ни никаде кај што сум била, а треба да бараат.
Кафич книжарница ти реплицираа погоре и има една спроти поранешно Горки, а за second hand книги имаш киосци покрај кеј, подолу од Холидеј Ин
Се бројат кредити пример 4 кредити и ако си на приватна квота плаќш еден кредит 400 денари, ако си државна еден кредит 200 денари. Не е важно по кој пат презапишуваш и во кој семестар е. Вака беше на медицински