Камин Кама во Геге. Има убава храна и детско игралиште на отворено а и отворена тераса, така што додека си ручате ке си го гледаш детето како си игра.
Дали има нешто што нормално преведува не како google translate? Јас најдов нешто ама нема македонски. И ако има апликација на iphone беспалтна уште поубаво.
Спојлер: Линк https://mk.glosbe.com/ Јас понекогаш го користам ова, знае да биде подобро од Гугл ама понекогаш и му недостигаат зборови (го користам најчесто за англиски). Може ќе ти помогне.
Значи ова е до некаде во ред ама пак има фалинки. Јас преведувам од македонски на српски. Сакам да преведам ,,не би се зборувало" и ми преведува ,,ne mogu da kazem". Е сега среќа што пратам се на српски па знам дека можда треба ,,ne bi trebalo da se prica". А сеа ваљда може и така. Мене ми е да не истропам некоја глупост како овој гугл. Таму е ептен без врска преводот. Јас едно пишувам тоа скроз друго преведува. Ама сакам да звучи баш онака како некој србин да е, а не да се приметува дека македонец пишува.
Ах извини, не можам да ти помогнам со српскиот :/ Можеби подобро да прашаш некој од постариве шо учеле на времето српско-хрватски
Немам никој тоа е проблем.Дедо учел руски, тато француски, братучетка ми англиски,мама англиски. Од фамилија само јас сум опседната највеќе со српскиот. Затоа ми треба некој асален преведувач.
Дали знаете од каде да купам готови „пакети“ со вино и благо за подарок, нешто слично како што има во Европа? Но би сакала и со некој друг пијалок, виски или шампањ.