Имам непоправлива грешка во изводите поради тоа што ги немаат книгите на родени за таа личност. Една буква во едно име се разликува. Дали мислите дека ќе е проблем? Потребен ми е изводот за државјанство. Благодарам.
Зависи за колку важна работа ти е потребен документот,дали за овде или странство.Ако е грешката во полето на име на родител не би требало да е проблем,освен ако работата ти зависи од името(пр.добивање на државјанство,виза,оставина врз основ на родител). Исто,ако пак е за личноста ,и се усогласува изводот на родени со уверението за државјанство во матичниот број не би требало да прават проблем.
Јас треба да добијам државјанство од прадедо ми во странство. Кај дедо ми на извод си стои точно напишано негово име, ама кај мајка (жена му на мој прадедо) се разликува за една буква. Не издаваат во матично никаква потврда. Катастрофа ни е системот.
Ако бараш државјанство врз основ на прадедо ,најверојатно нив би ги интересирало податоците на прадедо ти а не на прабаба ти.Со оглед дека ќе прикажиш и венчаница,односно и др.документи а и тоа што се работи за една буква јас мислам дека ќе увидат дека станува збор за грешка. Инаку колку што знам постари документи,односно книгата на родените може да се обидеш да ја најдеш во ,,Историски архив,,,таму мислам ги носат старите документи.
Дечки, нормално е на интервју за работа да ве прашаат дали сте согласни да работите за 18 илјади денари плус можност за неплатена прекувремена работа?
Случајно на фб ми излезе ласерско третирање на нокти со габична инфекција.Дали некој бил? Колку третмана се потребни и дали навистина се излекуваат ноктите?
Здраво правев проодност на јајцеводи,супер се освен тоа што не можеше сп катеѕарпт да навлезе в матка дека ми бипо залепенп па мораше да се проширува со некаков инструмент (имав менструални болки) .И после тоа 4 дена крварење имав. Дали има некој искуство, како се вика тоа залепување? Мислам рекоа ќе се врати на старо не сум сигурна.
Точен рецепт за американски палачинки? Имам пробано од интернет рецепти убави на вкус ама сплескани и тенки
1 филџан брашно 1 филџан млеко 1 јајце 1 мала лажичка пециво 2 мали лажички шеќер малце сол Овој @MandyLane го има пишано тука пред некои 10 години и секогаш истиот го правам