Женски во Германија, знаете ли како се проверува статус на здравствено осигурување онлајн во АОК? Да видам дали сум осигурана уште или одјавена од фирмата?
Дали е точно дека чевлите од пеко ги изработуваат во Кочани а не се од странство како што обично се претставени?
@Ta-mara Не верувам. Тие продаваат од различни брендови, кои си имаат сопствени производствени фабрики. Пример, Обуча Марко си пишува дека фабриката им е во Белград. Во Кочани има Пеко Текс конфекција за производство на облека.
Никој за ништо не не контактирше мила, затоа сум загрижена. А обично истиот ден се јавуваат да кажат дали е се во ред. Затоа и прашав да не има некоја промена.
Епа македонски ми треба. Се убив од барање и ништо. Се некои чудни и тие јазици што ми требаат ги нема.
Некој љубезен да ми објасни од Тинекс како се собираат поени и што корист имам од нив после? Исто и од Жито и Веро. Најдов дома картици, си ги земав со мене, па да знам за следно пазарење. Изгледа татко ми ги земал некогаш.
Некои од производите имаат поени и после 1000 собрани поени ти даваат купон од 100 денари за пазарење, ова за Веро за другите не знам како е, веројатно исто.