Кога некој те има блокирано на Инстаграм дали во пораки покажува user not found или нешто слично или можеш сеуште да му пишеш ама нема да му стигаат поракиѕе? Бидејки во пораки можам да го најдам но во. Searc не
Исто, еднаш во 1 и 30 после полноќ се јавив, бидејќи имаше проблем односно немаше интернет, за рок од 5 минути средија! Додека бев во а1 денски за проблем да се реши не можев да ги добијам, а не па ноќе..
Не е баш така, се зависи од местоположбата каде се наоѓаш! Пример Теллеком сеуште нуди и ADSL кој е максимум на 10мб, и тие 10мб зависат од тоа колку си оддалечен од централа .. Јас сум поблиску до централа, пуштено ми е ВДСЛ, 30/10 од Телеком, десктопот ми е поврзан со рутерот од Телеком преку ,,usb WiFi adapter" од АлиЕкспрес, џиџе од 100 денари и нема никаков губиток/проблем со интернетот, кога симнува константно со 3мб/с Значи сума сумарум, се е до операторот, најмалце е до техниката.
Јас со стар рутер и лаптоп имав 10мбс на лан од 150мбс на 5г рутер и нов лаптоп имам 145мбс. Во зграда сум има тон мрежи и паѓа нетот поради преоптовареност на фреквенциите. Треба на 5г да си за да имаш стабилен и брз интернет на 2.8г нема во зграда со 30-40 сигнали.
Ако не е целосно зашиена поставата измиј ја само неа или помини ја внатре со сунѓерче па исуши со фен. Друга опција не ми текнува, јас не ји ризикувала за во машина
Дали некој може да ме шпионира преку интернет? Пример да ме прислушкува, да ме гледа на камера без да знам, да ја знае секоја моја активност на интернет?
Може. Самиот windows, google те шпионираат се што правиш на интернет. А да те гледа на камера и микрофон некој хакер, може и тоа, посебно ако имаш закачено вирус.
Може и некој што ме познава, или само некој рандом лик од интернет? Преку социјални мрежи или ако има пристап до мојот компјутер само?
Може. Пристап може да добие преку вирус, малвер или фишинг. https://surfshark.com/blog/is-your-webcam-hacked