Вредноста, ќе ти побараат сите слики да ги пратиш на меил, сосе цената на секое парче, колку ти е шипинг и колку си платила . Ефтино е ти викам чекај со попуст да фатиш и под 3000 немаш гајле
Резервираш престој за гости, правиш check in на гостинот кога ќе дојде и правиш check out на гостинот кога ќе си заминува. Тоа е работата на рецепционерот, сè друго е искористување на вработениот. Многу често во нашите хотелчиња бараат да местиш појадок. Во едниот хотел што работев наутро ја местев "шведската" маса, од фрижидер редев на маса. А во друго едно хотелче купував сè што требаше за појадокот и го местев from scratch, сецкав зеленчук, местев ордевери, итн. Во истиов овој хотел, ми се случи еднаш и да спремам соба (да одвојам 2 споени кревети и посебно да ги стокмам, зошто така сакаа гостите, а во моментот немаше спремна соба за таков прием). Така да, често бараат да ги проверуваш собите дали се спремни. Само резерцирање и правење check in/check out е прелесно, ама тешко е ако има и 3та смена.
Кај да најдам "торбица" што се закачува на шипката од точак? Има некоја и за мобилен, ко оние на рака што се ставаат за трчање? Сакам нешто што можам и новчаник, клучеви и други ситници да ставам, но и мобилниот ама да имам пристап до екранот додека возам. Постои такво нешто?
Претпоставувам нешто вакво бараш, ако не ти се чека има сигурно во продавниците за велосипеди и опрема https://www.aliexpress.com/item/100...9!sea!MK!737764843&curPageLogUid=OBEHJ8crwRpL
Некој од Охрид може да ми каже какво е времето таму? Утре детето тргнува на екскурзија, да знам што да му спакувам?
Денес врне премногу...вчера беше променливо...не е ладно, јас се шетам со тенка шушкава јакна само што врне...ама гледам на временска прогноза предвидуваат уште еден ден дека ќе врне а другите ќе е само облачно, ама топло, од 18-20 степени денски
Блиска роднина се сврши и сакаме да одиме на честито, значи не е веридба со присутни двете страни и гости, туку само ние кај едната страна. Што се носи, бонбониера вино нешто такво?
Во Скопјанка видов еден салон, нешто beauty center пишуваше, па сакам да го најдам на фб или инста да видам што се услуги има. Ако го знае некој, нека пише.
Цвеќе, благо, пијалок, некоја украсна убава честитка, а може и да си порачаш персонализиран подарок како што прават такви во кутија со благо, пијалок, убаво ми изгледаат и тие подароци за таа пригода.
Се мислам за ташната дали е можно синџирчето да ми рѓоса? Пошо ми имаа кажено другарка дека и рѓосело.