Здраво, бидејќи во јуни ќе полнам 27 години сакам да почекам и пасошот да го сменам тогаш па барем подолго да ми важи, е сега имам бугарски пасош и во случај да не го продолжат рокот на траење на не сменетите пасоши дали со бугарскиот можам да ја напуштам државата? До сега кога имам патувано со бугарски пасош на македонска граница на влез и излез го покажувам македонскиот па не знам дали можам само со бугарски да патувам
Не мискам дека може. За излез да, но како ќе влези потоа во Македонија како бугарски државјанин со ограничено право на престој?
Треба да има пријавено дека поседува два пасоши. Маж ми нема пријавено и затоа при влез и излез го користи македонскиот. Ама подобро е да си извади нов пасош затоа што знаеме сите како работат кај нас.
Кога веќе гугле фотос е полн со меморија како понатаму, да направам пак нов мејл за директно сликите од галерија да ми се зачувуваат на мејл
Не знаев во која тема на здравствени проблеми треба да пишам па Имам 22 години немам здравствени проблеми но многу ми е подуен стомакот само во стомак сум дебела и во бутот малку друго ми е слабо Него стомакот ми е цврст не ми е мек како за дебела туку како отечен надувани, каде на лекар или некое чаре?
Те боли некаде? Да не имаш гасови ? Така измасирај околу папок со собрани нозе во коленици. Чајче напи се.. сега само кажуваш што би можело, секако нели лекар ќе знае подобро.
Едно брзо прашање: Дали на вибер доколку јас се гледам на камера со некого и на таа особа и ѕвони некој друг на камера, дали кај нејзе ќе се појави на екранот дека некој и ѕвони у моментот додека се глеа со мене(исто као две линии на обичен повик шо има) или ќе стигне нотификација missed video call?? Мислам сфативте шо ве прашувам
Нема втора линија на Вибер, значи дури збора со тебе, не може да излези на екранот дека друг му звони на Вибер. На тој што звони ќе му кажува зафатено, и стигнува нотификација за пропуштен повик
Искуството со накит од My time, конкретно за ланче? Јас би го носела постојано без да го симнувам на бањање. Дали има некој такво искуство со нивен накит?
Од Сетек ако се порача онлајн, носат на адреса или не? Дека еднаш од Техномаркет порачав и ми рекоа јас да појдам да си ја земам, не оделе на адреса.