Здраво незнам дали е прашањето за овде, но ако може некој што имал слично искуство да ми помогне. Пред еден месец приметивме дека дома ни има влезено глушец, ајде да не биде одма отров пробавме со лепак, ама без успех после земавме стапица по 2 дена се фати едно, таман мислевме дека нема веќе дека е само тоа откако направивме дезинфекција после еден ден пак имаше траги од измет веќе решивме дека ќе мора да земеме отров. Од саботата ставивме отров и еве секој ден јаде незнаеме дали е еден или повеќе. Незнаеме од каде и како е влезено проверивме никаде нема дупка ни од надворешната ни од внатрешната страна. Веќе незнаеме што да превземеме ако може некој што имал ваков проблем да ни помогне да ни каже како се спасил. Се сомневаме дека била женка и дека тука се има размножено, ама премногу вешто се крие и никако неможеме да и влеземе во траг. Би ви била благодарна за било каков совет.
Абе, некни беше мајстор да го поправа оти не работеше бојлерот ич. Го направи, работеше тој ден и вечерта парното се исклучи, мислев ќе се запали пак но не. Е сега, нели има на бојлерот еден како саат шо е, дали е за притисок или за вода незнам, не се разбирам, има бројки на него, и кога е над 1 е ок, работат парната, но кога ќе се спуште до 1 или под 1 веќе не работат. Проблемот е шо секој ден го полниме со вода за да биде над 1 и до вечерта се спушта под 1 и мора пак вода да ставиме за да работат парната. Незнам дали ме разбра, ама до шо може да е? Исто и кога работи, некогаш прави еден гласен звук како кога пука бомба.
Еве јас по моја логика ќе се замешам Тоа саатчето ти е колку да ти грее бољерот под еден ти е ниска температура и затоа не ти уклучува н, над еден се повисока и ти уклучува. Проверете термостатот дали ви е ок
Ааа може е за притисокот тоа саатчето со плаво-црвена линија? Ако е тоа треба да стои некаде кај двојка а тоа се прави со испуштење на еден шибер ваздух, или ако имате радијатори на тоа штрафот. Друго не знам што може да е
Со стапица е подобро. Со отров може да умре некаде у некој ќош скриено и да мириса само после. Со стапица на место ќе го фатите. Повеќе ставете ако не, на места кај што приметувате измет или кај што би се криело.
Не сака цело време доаѓа кај отровот, а во стапица никако не влегува не знам што чудо е ова. Многу е чудно што неколку дена си јаде по ред отров, а никако да угине страв ни е да не се размножени ама не гледаме измет никаде, дали е можно да јаде отров, а траги од измет да не остава?
Дечки дали некој има од вас и би продавал руски речник ? Не разговорник туку речник. Нека ми пише л.п.
Од каде купувате долни чаршави за спална, може и со ластик ама да се поголема димензија(2м),да не е комплет постелнина?
Паричник, чанта. Некој украс (доколку и го знаеш вкусот). Се зависи колку ти е блиска особата и колку пари си во можност да потрошиш.