Како до евтини летови ? За Италија, Венеција? Секогаш слушам како летаат евтино, а јас никогаш не начекувам такви карти Некој совет? Порано, покасно? И колку евтино да очекувам? Има ли опција да не плаќаш седиште, тоа никогаш не го разбрав? И плаќање во готово дали има? Ај појаснете ми
Што порано то поевтино. За роденденот на Виз(ако прашуваш, за ВизЕр) има мислам некои попусти, акции и сл. Има опција да чекираш седишта, 24 часа пред летот и на тој начин нема да платиш за седиште. Евтино, зависи за каде, вака јас лично околу 800-900 денари во правец сум начекал најевтино. Сѐ ова можиш да го средиш преку апликацијата на ВизЕр.
Јас пред месец дена бев во Венеција преку Визз аир. Најчесто барам карти преку опцијата fare finder ако немам конкретно дата кога сакам да одам и таму ти ги дава најевтините опции. Со маж ги купивме картите мислам 3 месеци однапред негде почеток на август а бевме за продужениот викенд во октомври од 20ти до 24. Картите коштаа 100 евра за двајцата со вклучен 1 куфер од 10 кг. Седишта никад не доплаќам бидејќи не ми е толку врвка да седам до него (во главном европските летови не траат повеќе од 2 саати) или секој пат коа ќе се качиме се договараме со другите патници да се смениме со седишта ако сакаме да сме заедно. За плаќање во готово мислам дека нема опција пошто со самото резервирање одма те носи кон полиња за внесување на податоци од картичката. Како за пр. Во јануари ти се по 900 денари повратна карта, само што јад не би одела р Тој период
@Waverly Raven Благодарам, јас каснам со купување карти (три месеци ми е многу), гледав сега крај на овој месец
Ако гледаш од Скопје, ефтини летови имаш само со Виз Ер до многу дестинации, со Пегасус до Турција и ИзиЏет до Женева. Некогаш и Ер Србија знае да има слични цени ко Виз Ер, а е подобра опција. Секогаш гледаш да резервираш што е можно порано, активно пратиш по сите апликации. Виз Ер пример имаат супер опција, Fare Finder, ти ги дава најефтините летови од Скопје. Пример, А ако не ти е проблем да леташ и од соседни аеродроми, може да ги гледаш Рајан Ер од Солун, Софија или Ниш. Исто имаат слична опција како оваа на Виз за сортирање најефтини летови.
Некој да ми препорача теретана во влае? или јога студио, пилатес, фитнес било што, нешто за зимово за размрдување
Јас имам закажано за пасош, возачка и лична карта за во јули 2024 год. Можам ли сега да отидам на овие пунктови да се сликам да не чекам до тогаш?
Некој што бил скоро во New yorker кај нас да ми каже дали од овие има како дебелите лево или се потенки?
Ги убив од барање во сите њујоркери ги нема. Нешто слично видов во канцедонија ама многу многу потенко
Ај јас шо сакав да земам шолја од 700 денари, сакав, ама не зедов. А што ќе кажете за оние родители што им купуваат на децата под 10 години телефони од 20 илјади денари? Прашањето ми е дали сум луда што за мене е ова претеризам и што за мене немам купено толку скап моб. ?
Лудо е, али ако имаш голем одвишок и не се замараш дал е или не е. Мислам и да купиш реално ќе го покрши нема поента али али одвишок пари си прави свое …