Што значат овие како полукругови што ми се појавија на телефонот? Нешто малата преска штракаше којзнае што е направила
Ananas se ok. Ama da znawsh sho i da naracas dole go oatavaag pred zgrada, ne kacuvaat nagore, sho w tapa i ne nigde naznaceno !
Кога го земаш новиот пасош ќе ти го поништат стариот така што ќе направат 2 дупчиња на предната корица. Ако го немаш веројатно ќе биде проблем...
Може замена или враќање на пари во случај на погрешна играчка? Таа што сакам да ја нарачам е поскапа а не сум нарачувала од таму за да сум сигурна. Или Лотус исто ги разгледував, некој задоволен е од таму?
За враќање не знам, јас порачав неколку играчки за внуците и ми ги пратија истите, не праќаат погрешни играчки. Одговорна и сериозна продавница се, не се како некои измамници по Фејсбук што продаваат. Ако сакаш, исконтактирај ги прво, има на сајтот телефонски број и e-mail адреса.
На странски табли ми е колата, 8200 платив, одма отидов. 3500 за пајак служба и 4700 казна. Те сакам Македонијо
Дечки дајте некој совет како да се натерам да учам? Неможам да задржам концентрација и си земам пауза и после паузата не седнувам да учам, а имам доста колоквиуми за кои имам кратко време да ги спремам.
Помодоро. 25 минути учење 5 пауза. И почитувај го. После еден саат веќе и ќе се навикнеш и ќе ти е полесно да седиш да учиш. Друго мозокот поврзува места со активност. Одреди си некое место (биро, дел од соба) на што само ќе учиш и нема да седиш на телефон, да не е кревет, каде што не јадеш. Направи си кафе, јади, оди во веце и седни со цел дека после кафето готово учиш и не стануваш, ќе немаш за што пауза
Бидејќи не сум апсолутно запознаена со темава, ме интересира дали има можност за предвремено пензионирање. Ама не зборам за оние со бенефициран стаж или за инвалидска пензија Туку пример човек да се пензионира неколку години порано, макар и пониска пензија?
Здравоо, некој да знае да ми каже како да стигнам до Дељадровци кај црквата кај паркот. 66А каде и е последната станица?