Како да наместам на ајфон плаќање преку телефон, на нлб сум, нема ни апликација за иос nlb pay. Искуство некој?
Зависи за што ти треба. За егзотични патувања џангл дефинитивно. За останато јас со години патувам со јк травел и никогаш проблем сум немала. Од викенди, до одмори Во стара чаршија да видиш кај луѓето што продаваат филигран Колку што знам не работи епл пеј во мк со наши картички. Види преку причник апликацијата да ја додадеш картичката па дали ќе работи
+ од претходното мислење: Ако во семејството имало приход поголем од 237.800 денари во 2023 година, треба да плаќаш по 2.160 денари. Ако во семејството имало приход од 237.800 денари до 345.660 денари во 2023 година, а во последните два месеци поголем приход од 45.134 денари, треба да плаќаш по 2.160 дрнари. https://fzo.org.mk/proekt-za-nevraboteni-lica Износите им се за 2023 година. За 2024 година, ако не грешам, се тие што ги напишав.
Мислиш личен приход а не општо во семејството. Зошто така скоро никој нема да има бесплатно здравствено. А и јас така знам од порано, лични твои приходи.
Mklik Makedonija, апликација е, би требало да ја има и на иос. Ќе се најавиш со картичката, ќе избереш пакет Standard, и ќе можеш да вршиш плаќања. Мислам дека се плаќа 70ден месечно за таа опција.