Дали некој затварал сметка на стопанска банка, пред 4 дена поднесов барање, сеуште не е затворена а гледам секој ден ми повлекуваат по 60, 70денари од сметката? Нормални се овие или? Секако ќе се јавам утре, страшно колку луѓе се жалат од оваа банка, дај боже никој веќе никад да не им отвори сметка
Курирот секако знае од каде е пратката, но не и што има внатре. И пакуваат без да се гледа формата, дискретно. Ич не се секирај
Прашав во ПИОМ ми рекоа од таму да сум прашала во УЈП ама некако не сигурни ми стоеа.Изгледа ке ме прошетаат само
Не знам дали има тема Алиекспрес, па тука да прашам ако некој знае… чекам пратка … на страната на унгарската пошта вика receive item at office of exchange… мк пошта не ја лоцира, се јавив вика не е преку нас, преку приватна пошта ви праќаат…
Законски е да Ви дадат платни листи, кај нас на работа јас се потпишувам на платната листа. Платата можеш да ја видиш и на e-pdd.ujp.gov.mk , ама следната година кога треба да ја потврдиш годишната пријава. Сега на е-пдд можеш да провериш дали ти исплаќаат хонорар, К-15 и други надоместоци-бонуси, ако нема такви тогаш се ти исплатуваат како плата.
Знае ли некој колку се движи цена за продажба на плац во Прилеп, локацијата е во населбата позади мебел Венеција ( салонот што е на патот за Крушево)?
Па не знам, тоа е мое мислење, станот ќе ми остане, не губам ништо, па парите од кирија би ги ставала во банка. Ти како мислиш така, консултирај се и со други.
Секако. Орочени пари нема да ти донесат многу плус секако. Вака кирија.. плата плус А, и да ти затребаат парите станот може да се продаде. Побарувачка има постојано
Истото мислење го имам, ништо не се губи со вложување на недвижности, ако му затребаат некогаш пари станот ќе се продаде.