Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    458
    Провери да не ти се пишувани заостанати долгови па пресметува но да е нешто вкупно. Инаку понекогаш може да има грешка па отворениот долг , оној кој го плаќаш, да се разликува малку со тој од фактурата. А тој од фактурата не можеш да го платиш ни во пошта бидејќи и таму онлине го дава отворениот долг. За најточно појди си во ЕВН инфо центар, таму отвораат финансиска картичка и ќе ти кажат дали имаш нешто за плаќање. Инаку понекогаш хаос е со сметките, не само ЕВН. И со водовод и со струја и со ѓубре, ставаат кубици вода од памет и после треба да одиш да се расправаш.

2. MB993

MB993 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    107
    @ivanamackica
    Не можите да ги подигните на рака ќе мора во главното од лотарија(има во секој град ќе ве упатат во било која трафика кај шо се уплаќаат лозови).
    Ќе ви ја скенираат личната карта, ќе им дадете трансакциска сметка и ќе ви дадат еден документ да го потпишете.
    Парите стигнуваат за 3-4 недели,сумата ќе биде 10% помала од добивката будејќи државата зема данок на добивка.
    Со здравје да ги трошите парите.

Последна измена: 4 мај 2025 во 22:09
    На eliesaab и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  3. MB993

MB993 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    107
    Извадете извештај од банка и одете дирекно во евн.
    Не е можно да е некој заостанат долг бидејќи за 3 неплатени сметки ќе ве исклучеле уште во 2024.
    Пред многу години играше Евн на оваа карта еве сега пак почнале.
    Кога бев дете (околу 12 години) исто им направија на моите родители. Наводно не им била платена сметка од пред неколку години.
    Мајка ми ги собираше сите сметки од ко се мажила. Имавме дома 3 кутии со сметки и не смеев да се доближам до нив. Ја најде сметката им ја однесе и после и се извинуваја.

На eliesaab и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. heavy

heavy Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    66
    Фала и тебе и на другиот член што одговори, ќе се јавам сабајле..Добро е што чувам буквално сѐ, имам потврди дека се платени.

На eliesaab, kokodaki и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  5. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    1.376
    И да ти прават проблем можеш слободно да си извадиш извештај од банка каде си направила уплата како доказ.

На eliesaab и Dominodancing им се допаѓа ова.
  6. heavy

heavy Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    66
    Да, платено е сѐ со картица..

7. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    49
    Здраво, досега немам испраќано ништо по карго. Дали некој може да ми ја објасни процедурата? Јас го носам производот во карго, тие го доставуваат и како јас ги добивам средствата од тоа што сум го продала?

8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.301
    Го носиш во карго, оставаш податоци и нагласуваш дека ти е за откуп и му даваш цена. Ти даваат ливче, со тоа ливче ги подигаш парите од откупот ко ќе те побарат/по некој ден.

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.301
    Ми стигна Temu пратка ама 1 од производите ми фали, односно не е како шо треба. Како е процедурата за refund?

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    1.411
    Не знам каде да го поставам прашањето, барам моливи за веѓи што не се бришат одма лесно или да се обелеат..
    слушнав демек со молив ако шкртнам ќе паѓале влакната, ве молам препорака кои се најдобри за да имам убави веѓи

11. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    1.376
    Мене на катрис ми се добри моливите. Многу се пигментирани, е сега молив ко молив.

Најдобро ми излегувале со сенка за очи и тенка четка заострена. И на шминкер кога одам ми ставаат сенка за очи на веѓите. Предобро излегуваат.