Ќе извадам ако треба и потврда од лекар.Ова ми е втор месец да се пријавувам па не знам како одат работите
Ќе оставам на некој што знае поточно да ти одговори. Јас секогаш трчав да го фатам рокот, ама од луѓе што закасниле, сум слушал дека им прават вработените проблем - уствари е нешто ситно за корекција во системот ама нив ги мрзи да го направат (или сметаат дека не им е тоа работа). Знам другарка неколку пати закасни и многу се нервираше, ја препраќаа навака-натака...
Здраво, дали некој друг не може си го провери здравственото осигурување? Пробав неколку пати ми дава "Error: Object reference not set to an instance of an object.".
Кај мене не ја отвора страната. Па пишав на матичниот стоматолог и она рече дека имам осигурување. @ЕмилијаEma прават проблем ако задоцниш со пријавување во Завод.
Дали има друго место како Мини Пани во Скопје, каде што можам да најдам мини пици и мини лиснати со различни филови?
Правев смеса за лебарки од оние бомбиците со едно јајце, пченкарно брашно и борна киселина (acidi borici) e сега кога правев рацете ми беа завиткани со кеса кога ја извадив кесата имав на рацете пак залепено од смесата дали е штетно рацете може 10 пати сапун ги мачкав си ги мијав ,и дали доколку касне лекарката од нив а потоа се прошета некаде по површината на кујната или некаде по садовите било каде во домот би било штетно за нас.
Баш денес го барав рецептот, и јас ќе правам немај гајле, тој е отровен за лебарките, не за нас. Слободно прави без ракавици. Брзо умираат откако ќе мириснат од топчињата.
Јас вечерва убаво им спремав бомбици па ги ставив насекаде купатило, надвор на тераса, долу во кујна има најмногу па таму најмногу распоредив и едно топче во ходник ставив . Па сега ќе чекам да видам само да почнат да ги дегустираат.Па ќе пишам резултати.
Е сега јас ставив кесенце од борната киселина и брашно може малку повеќе ми дојде дали пак ќе има ефект .
Наместив по кошеви ,под кујна ,комора. Сега повторно ке прашам ,не е штетно за мене нели тоа што ми се залепи на рака од смесата.
Не се грижи воопшто, јајца и брашно користиме во јадења, ациди борици по тело сме ставале, така да, уживај. Јас со голи раце ги правам, без ракавици.