Ако орочите пари во банка на 3 години од прилика колку се добива после тие три години ?поточно дали воопшто вреди да се орочат пари ?
Најдов мало врапче, паднато од гнездо... Го ставив во кутија со ткенина памучна, му дадов водичка со шприц, кис млеко со лебче малку... Колкави се шансите да преживее, видов ги рашири крилцата како да сака да лета... Видов на интернет со што се хранат малите врапчиња, на 2 до 3 часа... Ме интересира дали и за ноќно време важи истото или?
Кај мене на сметка пишува од 01 од 07 дека е пресметковен период кога ќе стигнам во тие дена тогаш пуштам и сметките секогаш ми се од тој ден па до следниот месец денот кога ќе пишам а и киловатите се тие. Секако дека би се јавила на твое место да приговарам и исто тогаш би прашала кога е најдобро да пратам состојба. За да не се вадат на тоа. А дали горе ти е пишан тој ден кога си пратила или друг ?
Пред таа сметка пресметковен период 34 дена, оваа 28 дена, а праќав состојба на иста дата (мислам на 17ти праќав). Дека не се 30 дена во пресметковен и тоа ми влијае на сметката, ама што се мајтапат прати состојба и на крај пак по нивно.
Ама горе на самата сметка ти пишува до кој датум е. Пример јас минатиот месец на 05 ти го прочитав и на сметката ми пишува до 05.06 а инаку оддамна не се 30 дена.
Епа затоа ти има плус киловати фактички ти на 17 ти ако си пратила а они не го прерачунале тоа туку си читале на 20 ти. Дали нешто неправилно си внела или што е не знам.