Само за возење. Иначе има и друг вид на полномошно, каде што треба да се додаде ставка дека може да го продава и регистрира.
Не, јас како поранешен вработен кој царинеше автомобили ти кажувам искрено. Освен сопственик, друг не може да царини.
Не е за царинење, веќе е регистрирана во Македонија. Зборувам за годишната регистрација (технички преглед + печат во сообраќајна во МВР). Фала сепак на сите, ќе се јавам утре во МВР да прашам.
Нарачав масажер од топ шоп пред повеќе од 10 дена, абер нема од стигнување, дали некој има нарачувано нешто во скоро време и за колку време го испорачаа?
Јави се во амсм повеќе инфо ќе ти дадат отколку мвр. Преуслужливи се Порано со топ шоп сум немала мала но сега се катасртофа. Нарачав за блек фрајдеј на попуст навлажнувач, го чекав еден месец. Се јавув некокку пати к побарав од продавница да го подигнам да не го чекам, не ми дозвоилија. Не знам што им се случува но катастофа се, на крај платив и достава иако таа ставка не ја пишуваше.
Да даде некој препорака за добар мед? Сакам да пробам некој со вкус (липов, багремов, боров...), не ливадски.
Не знам дали го знаете ова,за АД.Бутел,ама ќе ви кажам. Сопругот има стар гроб со баба му и дедо му, пошто не ни треба,решивме да го продадеме,најдовме купувач,и отидовме.Тамо ни викаат,гробницата е полна,вие ако сакате земете си ги коските,и што сакате прате им Зарем е можно!?
Ама цената е сосем различна, вели на пола цена онлајн. Има и тука топшоп ама дали го и а не знам. Ајде ќе проверам, ова е претеризам.
Zdravo, ne znam kade da pisam ve molam za sovet. Sakaat da mi prepisat firma da gi izvadat parite I da ja zatvorat. Dali jas ke imam nekoi problemi ponatamu?
Јас на твое место не би. Освен ако не се работи од твоите родители фирма па ќе си сигурна дека се е на чисто.
Најверојатно со УЈП и финансова полиција. Колку знаеш ти за парите, по кој основ се стекнати, што е дејноста на компанијата, дали се е даночно подмирено, дали се должници според листине на УЈП, дали имаат блокирани сметки? Ако не си сигурна во врска со овие прашања, не ризикувај судови и затвори зошто некому му се играло мафијаш. И најбитното прашање, зошто тоа не го направат со тековниот сопственик и после да затворат, туку мора фирмата на некој трет да се препише?
Здраво При купување на половно возило на нотар, дали мора да им се приложи уплатница бидејќи средствата ќе се уплаќаат на сметка? И дали купувачот има некоја обврска за плаќање данок?
Na brat e I toj nishto ne mi kazha samo deka ne mozhel on da zeme drugi firmi na negovo ime I zatoa moral vaka na moe da ja stavi taa pa da ja zatvoril
Дали е некој денес во Ист гејт да види дали и таму е затворен Тезенис? Да не одам за џабе. Се наоѓа одма скоро пред влезот на приземје, do oysho, yamamay карши springfield
Не, јас кога ја купив не приложив уплатница. Инаку за данокот како ќе се договорите, на нотар обично пишуваат дека помалку пари си ја купил колата да не плаќаш данок. Јас го платив данокот 1500 денари, а мајка си купи сега пред новата година кола па во нејзин случај продавачот го плати данокот. Се ствар договор.