Аха, не, јас мислев ми зборуваш за all star, вакви сум немала. И логично што се поскапи бидејќи се кожни. По таа логика би требало да се уште поиздржливи, а и супер изгледаат.
Имам и јас од претходно, ама неможам никако да се најавам. Ми стига на емаил, и потоа ми дава некаква грешка. Не знам до што може да е @Снегулк@23
Дали матичен општ лекар може да даде упат за испитување на инсулин или мора да се појде кај ендокринолог?
Не. Ендокринолог кажува и дава инсулин. Мада сега можеш и оземпик да го земеш во инсулинска аптека, а исто ендокринолог препишува.
Не за да ми го дадат ко лек, туку да го испитам во лабораторија колку ми е. Можи и нормален да ми испадне, ама за секој случај да го испитам сакам пошто глукозата секогаш ми е блиску горна граница.
Е само за да испиташ во лабораторија не знам. Прашај кај матичната, па ако не може она, ќе ти даде упат за на ендокринолог, па после таа ќе ти даде упат за да испиташ инсулин.
Скоро исто беше прашањето, па затоа мислев. Јас и ќе и пишев за малку на таа на фб што пишала. Ќе си направев муабет зошто пишува и на форум и таму, ќе се обрукав. Ќе почнам и јас да собирам, па ако ми падне, ми падне. Ако не, ништо. А и не ги знам наградите што се.
Guys, искуства за комуникација со поддршката на комерцијална банка има некој во последно време? Сакам да пишам за да ми додат имејл адреса кон акаунтот за онлајн банкирање, но не знам дали се ажурни и да се занимавам.