се изгорев од анпулх на мотор и сега дома не знаат , (нејкам да кажам) инаку е на ногата не е големо колку една паричка е ,е сега таму кожата ми е како стопена и надувана како балонче . што да и направам да ја дупнам да издише или нешто друго ??????
Да го дупнеш да издише? Кажи дека се зезаш Кажи им одма на твоите и ако е посериозно одма на лекар. Во меѓувреме мачкај го со маст-хидроциклин и со кантарионово масло.
не е толку сериозно, не можам да им кажам ке викаат многу , а и мани друго треба сега наскоро да одам на одмор ќе ми направат проблем моите што си се возела бла бла ... мало е не е големо .. ќе пробам со мастот , иначе одма ставив сол,сода и оцет, за да ја извадело температурата ми рекоа едни другари
Леле сол и оцет на меур , каква температура бе девојче, не си настината, рана ќе си отвориш на кожата. Одмиј го тоа веднаш и ставај маст, дури мислам ни маст сега нема да може да помогне, туку најубаво да го оставиш само да пукне, па потоа намачкај го со маст. Можеш само кантарионово масло да му ставаш.
^братучеда ми исто имаше таква изгореница, не знам дали дома го чистеше меурот или на болница, но знам дека од кога и го исчистија и беше завиткана раната.
јас од лично искуство ви кажувам дека нема подобра крема (маст) од хидроциклин,за изгореници,за рани за било што,мн помага и не остануваат белези
^ да не се залажувате дека солта ќе помогне, никако. И убаво ти вели Абеја само кантарионово.Јас секогаш тоа ставам,било да е гребнатинка или нешто посериозно.
јас завршив транспорт и шпедиција,епа вака ние учевме се за транспортот и за сите транспортни сретства (возови,авиони,бродови) како се направени сретствава,какви закони има и што значат,потоа шифрите со се користат,ова се веке детални работи.. како се носи товар на шпедиција,како се царини,кои документи,осугурања.. интересна струка која те спрема за на технички фах во битола. потоа се прават и цртежи,портфолиа,што се доставуваат на крај,се оди на практична настава,јас пример бев еден месец на царина и еден месец во осигурителна компаниа
така ми рекоа бидејќи местото ми беше врело ме печеше многу и да ја извадело топлината па после да се ставаат масти и други работи
Не можев да најдам соодветна тема за прашањето. Од ланското лето на нозете ми се појавија црнки, исти на оние како на лицето. Лани и не им обрнував многу внимание бидејќи ги немаше многу, но сега ги има, предложете ми како да ги отстранам, и која е причината за оваа појава бидејќи грозно изгледа. Пробав со стискање, ама имам црвенило и ми останува белег.
Не сум од СК,е сега мож малку е глупаво прашањево..но Дали Billy Idol би се слушал до стара чаршија...сакам да идам СК ама нема да одам на концерт кај него...па да потслушнам и јас малце хехе Позз
Мене така зимото ми се јавуваа од јадење по сува храна.Мене лично ми помогна јадењето на праски(нели зрави се за кожата) и сунчањето,од тоа ни една не ми остана
Носев едни балетанки кои ми се нови и на едната нога ми направија мала раничка.Со што да ја мачкам за да ми помине,бидејќи ужасно ме боли,како одкорнато мевце излгеда. Ве молам за помош
Најверојатно не. Но, наместо да чекаш пред училиште, истиот ден ќе ви стигне порака на мобилниот телефон за оцените од екстерно. Така да, уживкај си, ќе стигнат резултатите. А на интернет нема да ги има, дури ни во е-дневникот ќе ги нема. Ни за нас осмолетката ги нема на нет, не па вашите.
Деновиве, имате ли проблеми со вип мрежата? Сецкање, прекинувања, тотална штама, неможност за воспоставување на повик...?