Би сакала да објавам збирка поезија, ама не знам каде да се обратам, каде да најдам издавач? Да одам во книжара да прашам?
Да не знаете случајно каде можам да купам Саке, јапонски пијалок? Бев низ сите продавници за пијалоци низ Скопје што ги знам, ама немаше... Па ако имате видено негде...
Ако сакаш сама да си ги сносиш сите трошоци, сите ќе сакаат да ти ја издадат. Во спротивно, следи ги конкурсите, можеби ќе ја изберат токму твојата книга па ќе ја издадат бесплатно. Вистина, можеш и сама да ја понудиш кај издавачките куќи ама за жал, прилично сум сигурна дека ќе те одбијат - кај нас поезија особено слабо се продава, па уште и од непознат автор, едноставно не им се исплати да ја издадат.
Значи пукнав и не можам да се снајдам. Просто е, ама ете не ми иде. Инсталирав nero2015, на некој си тест период од 15дена. Моментално правам cd со песни, таман си викам готова постапката кога ќе притиснам burn, не. Или ми се вади cd-то, или ми вика дека повеќе меморија од 100mb не може (а песните ми фаќаат простор од 70mb). Секако пробав, не иде и не. Некое решение?
Има спас а? Господ здравје да ти даде за информацијава! А како да го инсталирам тоа чудото? Ова е тоа: http://adblock-chrome.en.softonic.com/ ? Отидов јас да го симињам и ваљда бидна. Напраив да неплаќам и сега тоа е тоа што требаше да се направи, толку?
Сега приметив дека ми излегол херпес т.е сеуште не е убаво но се познава моментално немам дома некоја маст за херпес знае ли некој што друго можам да ставам на него до утре додека да купам ?
Хмм не сум сигурна дали е истото, веројатно е покомплициран начин. Јас го барав преку Extensions (побарај во settings на Chrome) и со еден клик се инсталира и толку е.
Многу сакам да си ги дупнам ушите ама пред две години кога ги дупнав едното ми загнои и ми се поду цело , едвај ги извадив со ужасна болка . Ми се правеа и како ранички и корупки .Господ го видов девојки. После ми се затворија дупчињата , а многу сакам да ставам обетки имате ли некој совет да птактикувам за да го избегнам тоа
Каде и како ги дупна? Јас моите ги имам дупнато кај златарите во ГТЦ, со медицинка и досега не сум имала никаков проблем.
Дупчиња се затворени, и малку е болно додека да ги отвориш. Сестра ми тоа со обетки го прави. И пред да ги ставиш на ушите помини ги со алкохол обетките, или нека зовријат во вода ако се златни. Мислам дека ќе немаш проблеми.
Со пиштолче ми ги дупнаа во златара кај Бисер ,стерилни беа медицинките мислам барем дека пред мене ги извади од кесичката Немам јас толку храброст да ги отворам со обетка , подобро ке ги дупнам со пиштолче повторно сепак благодарам на мислењето
Девојки, дали некоја може да ми каже како се менува лозинка на e-mail? Адресата ми е на hotmail. Никако не можам да најдам