Дaли имa некoјa дoлнa грaницa кoлку пaри дa нoсaм нaдвoр oд Мaкедoнијa Сo 7цa ќе се кaчиш спрoти верo нa пoстрoјкaтa и ќе се симниш кaј хoтел кaрпoш нa пoстрoјкaтa и пешки oдиш дo првите семaфoри и вртиш деснo ќе јa видиш сaлaтa.
@Priroden "Резидентите можат слободно да изнесуваат од Република Македонија ефективни странски пари и чекови кои гласат на странски пари во противвредност до 2.000". http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=333 Еве ти информации за се
Телефонов ќе ме скрене, имам само 4-5 слики, игри воопшто немам, никакви други апликации немам, и кога и да пуштам камера ми вика НЕММА ДОВОЛНО ПРОСТОР ВО ТЕЛЕФОНОТ, ОСЛОБОДЕТЕ МЕСТО Некогаш ретко, премногу ретко, има место и си слика нормално, ама 99% од времето така ми кажува. Кога премногу ми треба да сликам нешто тоа ми вика нема место, па ајде бришам слики (ама што да бришам веќе само 4 слики останати ми се ) Што му се случува? Ни видео ни слики можам... Инаку телефонот е alcatel one touch c7
Знaчи oдaм нa рaзменa и еднa пoзнaничкa ми кaжa декa се дешaвaлo дa ги прoверaт кoј кoлку пaри нoси. Мене ми е плaтенo и смештaј и хрaнa и пaт и немa мнoгу дa пoтрoшaм. Кoлку е дoлнa грaницa пoстoи ли тљквo нештo? 300 плaнирaм дa нoсaм зa 7 денa
@Priroden По поставените правила значи 2000 евра е максимумот, што значи дека испод, било кој износ е дозволен. Плус нема логика да те условуваат со минимум. Проблеми може да прават ако носиш многу повеќе пари, сума која би им привлекла внимание
Na edna drugarka moja vujna i vujko bea starosvati na komsija nas ( zaednicki , i ovie mi se komsii ) , znaci lugjeto koi bea starosvati nemaa deca zatoa onie na koi im bea starosvati , denes imaat vkupno sedum deca , edniot sin tri a drugiot cetiri deca . Ne se plasi , jas mislam deka seto toa e sudbina , slucajnost . Denes vujnata na drugarka mi e pocinata za zal , a vujko i se prezeni so druga zena ( rasvedena so dve kerki ) i imaat since koe ima mesec ipol . Malku izmesav rabotava , se nadevam ke razberes sto sakase da kaze avtorot
дали утре работи стопанска банка? и дали доколку закаснам 1 ден ао плаќање на ок кредит од истата би ми дошла голема камата?
глупо прашање ако сакам да аплицирам за два факултети во исто време ќе морам да извадам оригинал извод, дипломи и свидетелства нели? и дали ќе може да добијам две дипломи од школото или ќе мора преку нотар да заведувам? мислам дека за извод е лесно да извадеш, ама за дипломата ми е најмногу проблем, не знам што да правам.
Секаде во било која институција без разлика дали диплома, извод или друг вид документ се доставува фотокопија а оригиналот само се дава на увид. Доколку сакаш да извадиш нова диплома старата треба да ја прогласиш за невачечка(изгубена) не можеш да поседуваш повеке од 1 документ. Замисли лични карти да имаш дома неолку?
Џени мислам дека ова ти е невозможно, бидејќи ти кај нив остануваат оригиналните документи најмалку 3 месеци и потпишуваш ливче за тоа. Затоа и постојат втор и трет уписен рок, ако не те примиле на факултетот кај што си аплицирала да имаш време да си ги земеш документите и да аплицираш на друг. Прашај за секој случај на првиот факултет кај што сакаш да аплицираш, но мислам дека ова е невозможно.