Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Па види, работата е што сум сигурна дека нема да ме примат на првиот уписен рок ама пак сакав и на првиот и на вториот да пробам, ама од друга страна не сакам да си ја испуштам и шансата за другиот факултет, барем на тај знам примена сум 100% :D

2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.556
    Оригинали се носат на упис. А копија треба да биде заверена на нотар дека е верна на оригиналот.

На Jenniffer и Strumka22 им се допаѓа ова.
  3. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Мислиш на увид се покажува оригиналот а се предава копијата која е заверена на нотар, дека одговара на оригиналот. Таа заверка чини 150 ден.

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.556
    По правило се носат оригинали и остануваат на факултет 3 месеци ако си примнат, при што потпишуваш изјава дека документите нема да ги подигаш во наредните 3 месеци. Јас кога се запишував пред 7 години многу факултети не признаваа копии заверени и тие што сакаа на 2 места да пробат срека не успеаа. Инаку и на страните на факултетите си стои дека ОРИГИНАЛ треба. Ако не те примат тогаш ги подигаш и можеш следниот рок да аплицираш на друг факултет. Така да оригианл предаваш на лице место коа аплицираш не подоцна на увид

На kjukli и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Пробај на првиот, ако не бива, втор рок и на другиот факултет. Немаш друго чаре.

6. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Дали некој знае менувачници дали работат денес у трговскиве дека неработен? Или тешко?

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Во Сити мол сигурно работат, а би требало и во другиве.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Фала многу :) Направив така, па сега за сега во ред е...ваљда ќе остане така :?:

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Тoa стaлнo сaмo тaкa си се пoлни, aкo пaк ти пoкaжувa декa немaш мемoријa, знaеш сегa.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.069
    Допаѓања:
    91.094
    Кам маркет работи ли денес?

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Овој во двор шо ми е работи, во Охрид

12. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Што ако банкоматот ја задржи картичката? Со другарка вадевме пари од нејзината картичка, не го згреши пинот, го внесе, внесе и сума на пари ама кога титкаше да ја извади, колку и да влечевме, а влечевме хахахаха не ја даваше и на крај ја задржа. Инаку од комерцијална банка беше банкоматот. Претпоставувам ќе треба да се обрати до банката ама по колку дена ја враќаат?

13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Arja Требало во истиот момент (ако била отворена) да си влезе во банката и да се обрати за помош. Инаку, би требало веднаш да и ја дадат, барем мислам.

14. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    не беше отворена, тоа се случи пред околу саат време ама добро фала за брзиот одговор. Јас прашував затоа што мислев да не треба и да се блокира во меѓувреме за секој случај.

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.932
    ќе си пријави во банката кој автомат и ја голтнал картичката па тие ќе испратат мајстор да го отвори автоматот или ако банкоматот е пред банка уште полесно е пошто вработените ќе го отворат и ќе и ја дадат..мене исто од комерцијална ми ја зеде автоматот во трговскиот зебра па процесот на враќање беше малку потежок..морав да чекам мајстор после неколку дена да ја земе, па морав во главната комерцијална да одам да ја подигнам..па чекав мн време и на крај ми помина рокот на картичката и ич не ја подигнав неа туку си зедов нова

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.309
    Допаѓања:
    181.989
    Женски и машки... ај вака едно прашање... (не најдов тема, ама ако постои, нека се премести)
    Овие 90 дена што се дозволен престој во земја членка на еу, се однесуваат конкретно ако престојуваш 90 или околу 90 дена или се собираат сите сите шеткарања натака? 90 од колку денови е дозволен тој престој и... колку време после тоа не смееш да се вратиш назад?

17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    овде доаѓам само глупи прашања да поставувам
    :lol:

ова моливчето за веѓи од голден роуз, ако го имала некоја ја молаааааааааам да ме просветли дали ова чудо се пушта? тоа доле се врте ама никако не се пушта повеќе од моливчето, веѓите не можам да си нацртам а не ми се верува толку да е плус штом има такво нели не треба да се остре :rofl:

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  18. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    2.587
    Моливчево се режи со режало, не е самоостречко.:)

На alica keys му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Сега го проверив законот за безвизен режим во ЕУ и тој гласи дословно вака „Согласно одлуката, граѓаните на Република Македонија кои поседуваат биометриска патна исправа можат да патуваат без виза за краток престој во земјите од шенгенската зона. Престојот не треба да биде подолг од вкупно 90 денови, во период од 180 денови, сметано од денот на првиот влез.
    Значи за 6 месеци можеш 3 да престојуваш во ЕУ збирно. Што значи на пример од 01,01,2016 до 31,06 2016 можеш да престојиваш 90 дена вкупно собрани сите посети на било која земја од ЕУ

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Девојки, вие што ја имате Колекционер од Драган Таневски може ли да ми кажете дали е тоа книга со текстови, со повеќе наслови или не?
    И колку чини да се купи само колекционер и каде? Фала