Сакам да прашам дали некој знае колку чини советување со нутриционист или да ти направат распоред на исхрана соодветни за решавање на здравствени проблеми?
Спроти Рамстор (паркингот), односно кај трафиката од спротивната страна. Погледни само нагоре ќе видиш табла закачена. Влезот е веднаш до трафиката.
Дали некој можи да ми објасни со завршен Економски факултет дали ќе можам да магистрирам на некое друго поле блиску до економијата или како одат тие работи?
Можиш, другарка му од Меѓународна Економија, се запиша на Банкарство на магистерски. Туку јас да прашам, во кои од банките е најевтина провизијата?
Не мислев скроз надвор од економија. Само се информирам си ги разгледвам опциите. Не знам кај се прашват вакви работи.
Здраво денеска ставив на мојата сметка 120 илјади денари (пари кои си ги заработив во Германија оваа лето) па ме интересира кога ќе ми стиге писмо од ујп за данок и од прилика да не знаете колку ке треба да платам?
Денеска ми бил последен ден за пријавување во завод за вработување. За еден ден бришат од евиденција?
На нив им е гајле дали сме болни или не,или недај боже нешто дали лошо ни се случило или не,еден ден закасниш ли одма те бришат.