Певекс

Дискусија во 'Мода и стил' започната од blueeparadise, 24 мај 2012.

1. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Случајно некој да бил во певекс (Струмица) и да ми каже дали се наоѓаат долги летни фустани, да не акам по горештиниве?

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.519
    Ама ти и кажуваш за од од Чаир па надоле, а за од кај Бит пазар ако доаѓа? :wasntme: Тогаш му доаѓа пред Пренди одма на улицата од десна страна :)

Инаку денес бев Певекс и се разочарав, го мислев како за подобро ама не било, се просечни блузи како за по дома :( а кога влегов во Пренди :o ваква останав, навистина преубава роба имаше и во Центар и во тоа во Чаир :wasntme:

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sun.flower

sun.flower Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Ама ти и кажуваш за од од Чаир па надоле, а за од кај Бит пазар ако доаѓа? :wasntme: Тогаш му доаѓа пред Пренди одма на улицата од десна страна

Инаку денес бев Певекс и се разочарав, го мислев како за подобро ама не било, се просечни блузи како за по дома :( а кога влегов во Пренди :o ваква останав, навистина преубава роба имаше и во Центар и во тоа во Чаир quote] е да де :D за од чаир па надоле,а за од Бит пазар би требало да е таму негде пред пренди поточно ако имаш видено една слаткара ли што ли е :D одма после тоа се гледа зградата.Па шо знам и јас бев денес па си најдов маичка и фармерчиња,сепак ако побараш поубаво ке си најдеш :) инаку во пренди немам идено одамна здрабје ако имам време или поминувам од таму ке разгледам :hai:

4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Дечки се продаваат ли купачи? :$ Ако да, по колку? :)

5. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Девојки, певекс во охрид кај точно се наоѓат ?

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    ^ Има предходно одговорено.

7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493
    А во Карпош кај се наоѓа продавницата? Ај ве молам кажете ми

8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас вчера бев во Певексот кај Топанско и неможев да се изнагледам :geek: Имаше мноогу убави работи, ама јас си купив само една маичка со реси доле, баш како што сакам, уствари мајка ми ме частеше :lol: ! Имаше и други слатки тинејџерски маички, супер за во лето. Ама имаше едно фармерки кои ми останаа у памет, нема да ги преболам! Беа бели и имаше вертикални минт линии, јас да си ги купев ќе ги кратев и ќе ги правев шорц, ама немаше мој број :doh: Ептен беа слатки, ме постеќаа на шеќерна волна :^) Иначе, повторно би одела таму и би се изнакупувала, било кое време,било кој ден!

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Одма карши мостот, спроти Базаро.
    Или ако знаеш Пренди и Рафаело слаткарата во Карпош 4 кај се наоѓаат, епа некои дваесетина метри после нив е. Не можеш да не ја забележиш продавничката. :)

10. IiVvIii

IiVvIii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7
    да не знае некој дали во охрид донесоа нова роба? :)

11. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493

Фала :)

12. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Долги сукњи да не имаат донесено? Или фустани?

13. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Јас неколку убави работи си купив пред месец и сега кога ќе влезам ко ништо да нема убаво. :^) Не знам нови работи кога ќе носат ама во моментов ништо не ми се допаѓа...

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Се кога немам пари гледам убави работи, кога ќе отидам со намера да купам-нема никаква убава роба

15. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.146
    За прв пат бев денес. И иако не сум човек кој сака да буричка низ 100 маици за да најде нешто што му се свиѓа, за продавницава имам добро мислење. Си купив две маички. Едната 200, другата 250

И да ве прашам вие кои одите почесто.
    Каде има најголем избор на фармерки, мислам во која продавница.
    Јас бев во таа во Центар, кај Беко и фармерки не видов
    Или немаше или сум слепа

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.222
    Само у Македонија може да се чујат лоши коментари за вакви продавници.
    Ок,во една Германија кога има вакви продавници и претежно се работи за облека која има кинеско потекло и лош квалитет,но народот си оди културно да си купува и си е задоволен,а за нивни стандар е песна,ние најдовме да се буниме.А рака на срце важат за многу развиена,но скроз немодерна нација,па тука некаде еден силен стереотип грже не се држе,ама у друга тема тоа.
    Па не знам некои луѓе што очекуваат во продавница во која може да купиш партал и за 100 денари. Тоа е тој концепт,а прво се работи за облека која била брендирана и кој знае како донесена тука,но Е брендирана. Истата да стои со етикетите и место Певекс да пишува Бершка ќе се деси масовен посврш. Што ви е гајле каква е и колку има?! Тука доаѓа у питање вашата креативност и од ништо да направите нешто,на крај краева,маички за вежбање или клот,кои во сечиј плакар се потребни,можеш да се изнакупуваш и да не фрлиш 500 денари за истата која би ја купил во ЕуроАзија.
    Ако нечиј стил е толку префинет не знам што не оди да пазари во Италија...Туку сакајќи да изглумат некоја големина се претвараат у некоја мањина.
    Имам купено маички за секој ден,за вежбање и во основни бои. Не гледам лошо во сето тоа.Си малце креативност до чудо.

На zlatnaa, Vik4e, Foreveryoungiwannabe и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Знае ли некој дали во продавницава кај Бисер има долги фустани и фармерки поголем број? Фала ви многу.

18. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    И јас сакав да прашам за долги фустани. Оние летните, тенки, памучни, секојдневни. Или немора скроз долги може и пократки али дали има? Баш сакав да наминам да видам али ако нема да не идам за џабе.

19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    И мене ми се допага продавницава.Пред една недела си купив кошула од тие текнките како шо се носат сеа за 400 ден што било каде низ трговски таквата не е испод 1000ден.Единствено не ми се допага што се некако се големи броеви од тоа што имаат тешко да се најде нешто помало но ако имаш срека и си упорен ке најдеш.Така да немам лош збор за продавницава.

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Koj има време и желба да разгледа убаво помеѓу робата што ја има (не само во Певекс туку и во други продавници од овој тип) сигурно ќе најде барем едно нешто за секојдневно носење и си вреди за сите пари.