Проверив крвна слика на синчето поголемо одкако се премести тамо нашата докторка и покажаа резултатите со ужасно високи тромбоцити па утрето ден пак испитавме во МВР и покажа дека нема ништо и дека е се во ред , па пак проверивме и во Авицена за сигорност и тамо се супер покажа и повторно проверивме во Адриалаб да видиме како ќе покажат и покажаа со низок хемоглобин па така решив дека немаат реални резултати од тамо , а до што и како искрено не знам , па затоа сакам да им сменам матичен педијатар што на исто место има и лабораторија .
Педијатрите во Ложанковски имаат лабораторија што на лице место зема крв ама приватно ја наплакаат 150 денари обична крвна слика, со упат не може.
Не наплакаат ништо, со фондот работат, матични педијатри се. Да не е многу 150 ама кога ке се земе во предвид дека до година старост не се плака ништо, или вака дека е 28 денари партиципација крвна слика мене лично не ми се дава кога секој месец плакам осигурување еднаш само направивме таму крвна слика кога беше помал и од тогаш или во адриалаб или имам другарка што работи во поликлиника бит пазар па она му зима од дома и таму испитуваме
Тоа да во право си не се ни многу , а не се ни малку 150 денари , ама битно ми е да имаат точни резултати од лабораторија и педијатар на место што можам да му верувам и да знае да даде совет како човек Извини уште еднаш ќе те прашам и не ти досаѓам веќе Кој доктор од тамо би ми го препорачала ?
Vo res humana sme nie kaj olgica, super e, strucna epten. Lab ima odma vo ordinacijata doagja sestra zima krv rezultati za pet min, ne se plaka nisto ako ti e maticen. A i preku ulica odma tuka e i avicena deset min peski.
Повекето се кај Драгана таму сме и ние, еве понапред прочитај во темава има може 10 феминки што се кај неа но мене лично супер ми се и Кристина и Сашко, и помалку гужва има кај нив па порастеретено е. Кога почнавме кај Драгана имаше многу малку пациенти , сега има премногу и многу се чека за преглед по две недели некогаш и повеке чекам за преглед за здраво дете зборам ова. А, за болни не се закажува.
Ако ти е погоден докторот не го менувај. Смени само лабораторија. Ке и кажеш на докторката не сакам адриа лаб, сакам упат за авицена или мвр и готово. Ние сме во ј.сандански , а анализи никогаш не сум направила таму.
Nova sum bev kaj dragana se zapisavme da ni e maticna ama malce se zbuniv vikam da zakazam pregled mi vikaat 11 maj prv termin ... sekogas li e taka? Nesto mi kazaa ama ne razbrav bas od 1 do 4 sekoj den pregleduva zdravi deca?
Имаат многу гужва, затоа е така. Во последно време и на закажано се чека по 15-20 мин. Ние бевме вчера и наредно за 9 мај закажавме. Ама докторката е врв, многу е пријателски настроена, јас ја прашувам се и сешто. Од 1 до 4 работат во советувалиште, само со здрави деца, некогаш почнуваат и од 12 до 4.
Мене ми рекоа дека ќе користат одмори околу празницкте и за април има многу малку термини. Инаку првиот пат кога закажав ептен брзо ми закажаа.
Така и правев во МВР испитував к.с па во Промедика носев да ми кажат како е што е , ама ептен е малтретирање башка сега и со три деца не се осудувам на малтретирање така , па затоа сакам да сменам .
^^јас кај Драгана закажувам уште веднаш кога ни завршила контролата, одма за нареден месец барам термин, па така да идам кога на мене ми одговара, уствари гледам да закажам кога малиот го заокружува месецот. Првиот пат кога закажував чекав 2недели за термин. За мене да почекам 15тина минутки дур влезам не е некое чекање искрено Лабараторија и јас плаќам таму 150ден, и ми е и не ми е многу, да зедам упат ќе треба, па да одам, пак да се паркирам, место да барам, може и паркинг да платам, дете вади/стави, па ред да чекам.. комплицирано ми стои, вака чиста работа за 150ден. Мене најголем проблем ми е паркингот иако до сега лесно сме наоѓале, ама такви тутканици многу мразам
Тоа се мислам и јас зошто кога ќе се сетам на секој преглед кај неа идам јас со моја дијагноза за децата , а она само препишува тоа што сум кажала јас , инаку ништо нема да препише како што треба . Кога и да ми се настинати децата или што и да ги боли без да и кажам она не ги ни прегледува како што треба ни упат за к.с дава без да и побарам јас , па затоа сакам малку поасален педијатар кој ќе прегледа дете како што треба и ќе даде совет како што треба , јас и децата бевме кај Соколов во МВР ама дека нели почина па кај Весна се префрливме како замена негова ама воопшто не е сигорна кога кажува што е и како е на детето се мора јас доктор да изигравам.
Тоа најмногу мразам, јас да бидам докторот. А од друга страна па сакам да ме сослуша и излезе во пресрет на тоа што барам. Тогаш побарај си кај друг.
Toa znaci deka od 1 do 4 mozam da otidam koga sakam ili i toa se zakazuva? I uste nesto ne ja razbrav bas sestrata dali dragana raboti i vtora smena?
Kako be zakazuvate za kaj maticen? Eve jas nikogas ne sum otisla na zakazano. Koga imam potreba odam znam kako e so smenite i odam togas, ako ima nekoj pred mene si cekam red, ednas do sega se slucilo da cekam. I na tel koga sakam se javuvam za da ne nosam dete ako nema tolku potreba.
Замисли ако е итно а нема термин за закажување. Никогаш не сум закажувала кај педијатар и кога сме одиле на контрола и кога е била болна.