Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Проверив крвна слика на синчето поголемо одкако се премести тамо нашата докторка и покажаа резултатите со ужасно високи тромбоцити па утрето ден пак испитавме во МВР и покажа дека нема ништо и дека е се во ред , па пак проверивме и во Авицена за сигорност и тамо се супер покажа и повторно проверивме во Адриалаб да видиме како ќе покажат и покажаа со низок хемоглобин па така решив дека немаат реални резултати од тамо , а до што и како искрено не знам , па затоа сакам да им сменам матичен педијатар што на исто место има и лабораторија .

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Педијатрите во Ложанковски имаат лабораторија што на лице место зема крв ама приватно ја наплакаат 150 денари обична крвна слика, со упат не може.

3. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Па тоа е ок ипак не е многу .
    А , дали прегледите знаеш колку ги наплаќаат ?

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не наплакаат ништо, со фондот работат, матични педијатри се. Да не е многу 150 ама кога ке се земе во предвид дека до година старост не се плака ништо, или вака дека е 28 денари партиципација крвна слика мене лично не ми се дава кога секој месец плакам осигурување :D еднаш само направивме таму крвна слика кога беше помал и од тогаш или во адриалаб или имам другарка што работи во поликлиника бит пазар па она му зима од дома и таму испитуваме :)

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Тоа да во право си не се ни многу , а не се ни малку 150 денари , ама битно ми е да имаат точни резултати од лабораторија и педијатар на место што можам да му верувам и да знае да даде совет како човек :)
    Извини уште еднаш ќе те прашам и не ти досаѓам веќе :$ :tmi:
    Кој доктор од тамо би ми го препорачала ?

6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.469
    Vo res humana sme nie kaj olgica, super e, strucna epten. Lab ima odma vo ordinacijata doagja sestra zima krv rezultati za pet min, ne se plaka nisto ako ti e maticen. A i preku ulica odma tuka e i avicena deset min peski.

Последна измена: 28 март 2018
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Повекето се кај Драгана таму сме и ние, еве понапред прочитај во темава има може 10 феминки што се кај неа :D но мене лично супер ми се и Кристина и Сашко, и помалку гужва има кај нив па порастеретено е. Кога почнавме кај Драгана имаше многу малку пациенти , сега има премногу и многу се чека за преглед по две недели некогаш и повеке чекам за преглед за здраво дете зборам ова. А, за болни не се закажува.

8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ви благодарам и на двете :* :*

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ако ти е погоден докторот не го менувај. Смени само лабораторија. Ке и кажеш на докторката не сакам адриа лаб, сакам упат за авицена или мвр и готово. Ние сме во ј.сандански , а анализи никогаш не сум направила таму.

10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Nova sum bev kaj dragana se zapisavme da ni e maticna ama malce se zbuniv vikam da zakazam pregled mi vikaat 11 maj prv termin ... sekogas li e taka? Nesto mi kazaa ama ne razbrav bas od 1 do 4 sekoj den pregleduva zdravi deca?

11. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Имаат многу гужва, затоа е така. Во последно време и на закажано се чека по 15-20 мин. Ние бевме вчера и наредно за 9 мај закажавме. Ама докторката е врв, многу е пријателски настроена, јас ја прашувам се и сешто. Од 1 до 4 работат во советувалиште, само со здрави деца, некогаш почнуваат и од 12 до 4.

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми рекоа дека ќе користат одмори околу празницкте и за април има многу малку термини. Инаку првиот пат кога закажав ептен брзо ми закажаа.

13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Така и правев во МВР испитував к.с па во Промедика носев да ми кажат како е што е , ама ептен е малтретирање башка сега и со три деца не се осудувам на малтретирање така , па затоа сакам да сменам .

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    ^^јас кај Драгана закажувам уште веднаш кога ни завршила контролата, одма за нареден месец барам термин, па така да идам кога на мене ми одговара, уствари гледам да закажам кога малиот го заокружува месецот.

Првиот пат кога закажував чекав 2недели за термин. За мене да почекам 15тина минутки дур влезам не е некое чекање искрено :^)
    Лабараторија и јас плаќам таму 150ден, и ми е и не ми е многу, да зедам упат ќе треба, па да одам, пак да се паркирам, место да барам, може и паркинг да платам, дете вади/стави, па ред да чекам.. комплицирано ми стои, вака чиста работа за 150ден.

Мене најголем проблем ми е паркингот :doh: иако до сега лесно сме наоѓале, ама такви тутканици многу мразам :|

На didisi, kukla21 и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Те разбирам, ама ако ти е погоден докторот чувај си го, не го менувај, зошто тешко се наога асален.

16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Тоа се мислам и јас зошто кога ќе се сетам на секој преглед кај неа идам јас со моја дијагноза за децата , а она само препишува тоа што сум кажала јас , инаку ништо нема да препише како што треба .
    Кога и да ми се настинати децата или што и да ги боли без да и кажам она не ги ни прегледува како што треба ни упат за к.с дава без да и побарам јас , па затоа сакам малку поасален педијатар кој ќе прегледа дете како што треба и ќе даде совет како што треба , јас и децата бевме кај Соколов во МВР ама дека нели почина па кај Весна се префрливме како замена негова ама воопшто не е сигорна кога кажува што е и како е на детето се мора јас доктор да изигравам.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Тоа најмногу мразам, јас да бидам докторот. А од друга страна па сакам да ме сослуша и излезе во пресрет на тоа што барам.
    Тогаш побарај си кај друг.

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Toa znaci deka od 1 do 4 mozam da otidam koga sakam ili i toa se zakazuva?

I uste nesto ne ja razbrav bas sestrata dali dragana raboti i vtora smena?

Последна измена од модератор: 28 март 2018
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.469
    Kako be zakazuvate za kaj maticen? Eve jas nikogas ne sum otisla na zakazano. Koga imam potreba odam znam kako e so smenite i odam togas, ako ima nekoj pred mene si cekam red, ednas do sega se slucilo da cekam. I na tel koga sakam se javuvam za da ne nosam dete ako nema tolku potreba.

На ❤️Sneze❤️, didisi и forumce им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.088
    Замисли ако е итно а нема термин за закажување. Никогаш не сум закажувала кај педијатар и кога сме одиле на контрола и кога е била болна.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.