Здраво, Дали некој има број од Д-р Драгана Емел? Инаку бебуш е месец и пет дена и до сега во Систина имавме три контроли кои беа во пакет со пораѓајот. За следни прегледи планирам да продолжам кај матичната, но ако може некој да ми каже какви контроли и прегледи за новороденче сега следуваат, страв ми е да не пропуштам нешто. Поздрав,
Секој месец кај матичен на мерење. Покрај тоа ќе прегледа меше,папоче,глава, ќе даде совет за вежби и што друго да правите околу бебе. Ќе даде доза за витамин Д3.
Син ми е кај неа. Јас сум задоволна. Не е многу слаткоречива, дури и малку груба, ама мене ми одговара. Со оглед на тоа дека он е специфичен случај до сега нема згрешено. Само да знаеш мислам дека не е педијатар, ама работи исклучиво со деца.
Леле ова за слаткоречивоста На почетокот мислам секој преглед на нож ни беше, додека да се научиме. Она остра на зборови, јас иста, па и хормони... хаос... Сега сме Ќерка ми ептен ја сака, први другарки се, сите цртежи во ординација мислам од нас и се Штета што од следната година мислам во пензија ќе оди Инаку, во Јане Сандански освен Митка, другиве не се педијатри.
И син ми ја сака многу. А мислам и јас дека е пред пензија и многу ми е жал. Ич не сакам промени. Кај ли ќе барам друга. Кај Митка ич не ми се носи.
И јас појма немам каде ќе одиме. Аеродром сме ептен за никаде со педијатри. Цекиќ ја фалат, ама не прима нови.
Ќе Ве молам со педијатарката Слаѓана Ристовска од Кисела Вода дали некој има искуство или веќе има детенце кое е кај нејзе. Би сакала да знам каква педијатарка е? Дали е добар дијагностичар? И за се нешто како бомбони да не дава антибиотици итн ?
Мислам не, барем така ми кажале. Иако фина е Бети. Два пати сме биле кај неа, еднаш ќерка ми имаше страшни грчеви, Митка беше на одмор (замената на матичнава) Бети без проблем не прими и упати, иако не мораше. Вториот пат чекавме кај Митка, имаше гужва па она зема дел од пациентите, што повторно не мораше. Само и она е пред пензија, нели?
Се надевам уште некоја година ќе истера. Матична е на моиве клинци. Јас сум баш задоволна од неа. И во однос на работата и комуникација и достапност. Баш ќе прочитам на печатот како пишува после.
Ве молам за предлог матичен педијатар во околина на Влае, Ѓорче што би можел да го земе малиов за пациент, само да не е во поликлиниката зошто ептен е гужва?
Јас ја носам керка ми од старт кај неа.Пиши во лп ке ти пуштам бр. Многу спремна, детална, стручна- единствена замерка што едвај е достапна по тел, никогаш не крева , а на вибер едвај врака , 2 збора.
Ок е. Мене не ми се свиѓа нешто претерано, ама ептен блиску ми е. Јас бебе носам кај неа, не сум имала искуство за поголемо дете.