Ги делам тајниве со градов, кој срамежливо ме затскрива зад бетонските барикади.. И додека билбордните платна се гушат во трагикомичен обид да го оживеат ова труло парче, јас немо стојам и набљудувам. Чинам никогаш не биле вака пропорционално подредени малините на неговото бело лице, ниту пак јазлите на неговото тело олку свилени и тенки. Ќе берам мудрост и ноќва во тие кристални чаши, чиј сјај зрачи лажно спасение... Се колнам Боже, понекогаш чувствувам како градов ме вовлекува во своите пори на запад, ме проколнува и циклично ме врти во дванаесет месечен колосек, се дур крешендото не ме повика во полето со хризантеми. Молчејќи се будам, и до мене повторно низ прозорецот ѕирка онаа иста калдрма на која ми се редеа мисли и вчера. До мене тврд студен час наместо кафе, кој ме потсетува колку е убаво е да си млад со расплетени житја во рацете, со сонце во кадравите коси, и круна која езди со екот на ветерот. Помислувам на среќа дури ја пружам кожата на жицата за алишта. Воздивнувам, и повторно пригушена светлина, шарени нокти, мрак и празнолик етер...
Сaкaм дa кaжaм декa имa и пoзитивни и негaтивни стрaни штo брaт ми е нa Финки Сaкaв нoв телефoн, пa oкoлу избoрoт му се препуштив нa негo. Душa, пoдoбaр не мoжеше дa ми земе. Негo, телефoнoт е предoбaр, сaмo не знaм кoј пoвеќе се изрaдувa и нa кoгo му е пoвеќе мерaк. Ќе ми гo земе телефoнoт и гледaм нештo чепкa, зaнесен вo негo. И пoсле ми гo врaќa сo нoв дизaјн. Мaјкa ми пaк кaкo дете мaлo им се изрaдувa нa свидетелствaтa декa и се испринтaни кaкo штo сaкaлa
Има многу врски што настанале од фб, дури и свадби се правеле и многу деца се родиле...значи може и преку фб да се пронајде љубовта Ама не можам да ги разберам некои со кои немаш ни еден заеднички пријател, не сте од ист град и одма ти вика, (значи прва реченица) :Здраво сакаш да се запознеме? Ајде на кафе во 5 ќе дојдеш? Или јас во твојот град да дојдам? А возиш некаде на средина да се најдеме? Мислам чекај бе дечко од марс да не си паднат? Сигурно си напален, ти се клецка ама толку директен....свашта... Гифчево баш е за тие на тој начин што замараат и никогаш нема да фатат девојка преку фб (другарка ми може ќе се препозне пошто случката е нејзина со нападниот мистериозен дечко што ни презиме нема ставено на фб)
Изборот на зборови... само да го пратите... не е битно што ви зборуваат или дали ќе ве навредат или пофалат... е тие лепотици ќе ви кажат повеќе за човекот од тоа што вие ќе си претпоставите во вашите глави... За пример - мој Дарко (за маж и ), мој Тони (за син и), моја Марија (за ќерка и) или било што човечко што добива своина во нејзината уста... да знаете дека е опсесивен фрик. Потврдено, докажано со потпис и печат. И да,бегајте од такви. Како мисли твој? Ни фигуративно не поминува низ филтерот како ок, ок? И од оние кои се пикаат во вас на слики или се пикаат по други луѓе... чиниш сака да се пикне во личноста до себе, ја зграбила. Не ни бев свесна каква личност до себе сум имала... А затоа мене ми чудно... по слики ми се пика, ме ословува како своина, ми се јавува и ме малтретира со петпарачки муабети... ме испитува кај сум и со кој сум. И да жена е во прашање... И прееска добив сцена што ни мајка, ни дечко во живот не ми ја направиле, како демек треба да прашам дали смеам да не ја поканам некаде каде сум со луѓе кои не ги ни познава? Колку ме познаваш ма? 2 години? Ај фуј.
Да знам дека сите барем еднаш во животот сме го посакале следново ! Кога сме биле на некое место , со некоја драга личност и во себе сме помислиле да запре времето во овој миг и вечно да останеме еден покрај друг ........................
Денов ми почна за никаде. Касно станав, ништо посебно не правев, не вежбав и не завршив ни половина од испланираните работи. Времево надвор ми е многу демотивирачко, тажно некако.. Ми фали енергија, сонце, 40 степени, лето ми фали! Арно ама, вечерва не беше за потценување. Си се собравме сите, женско друштво, не сме се виделе одамна. Муабети, спомени, смеење.. Смеење до солзи и болка во образите и стомачните мускули. Си кажавме се што имавме, се ослободивме од товарот. Стварно е потребно некогаш да се оддалечиш од проблемите и да уживаш
"Ako im e na Grcite neka cekaat sega pred bankomat da izvadat 60 evra..a od denes 20 evra..da vidat kako e" Ne be..ne covece ne! Ne e dobro toa...Da,ke se namalat cenite na apartmanite,na hotelite,na se za mnogu zaedno so nivnata plata od 2 iljadi evra na 200 evra ako banknotiraat..vo red e se toa..ama ne zaboravajte kolku investirala Grcija vo Makedonija..Najpoznatoto..Vero...Vero e grcko...Vtoroto najpoznato..Jumbo...Jumbo e grcko...Nivniot bankrot vlijae i na nas..I nie bi stradale od nivniot bankrot Late night thoughts
Ги мразам овие денови каде што станувам од спање за да пијам вода и после око неможам да склопам -.- Срце ми спие а никако да заспијам....
Не дека се тешам ама од лошо има и полошо......а денес се чуствувам разочарано,депресивно .........ѓи мразам ваквите денови
Колку ги сакам оние утра, кога станам, погледнам низ прозорецот и видам како сонцето одблеснува од куќите околу мене, и знам дека денот ќе е топол Sorry summer haters, don't judge me